Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Altan Tan: Uyarma falan yok

HDP'li Milletvekili Altan Tan'ın partisi tarafından uyarıldığı iddialarına yanıt geldi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-20 07:22:01

Altan Tan: Uyarma falan yok

Karaman'daki çocuk istismarıyla ilgili sözleri nedeniyle uyarıldığı iddia edilen HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, kendisine herhangi bir uyarı yapılmadığını söylerken, HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen de Altan Tan'ı konuyla ilişkin doğruladığı belirtildi.

Diken.com'tr'de yer alan alan bilgide; Dicle Haber Ajansı (DİHA), Karaman'da çocuklara yönelik cinsel istismar olayıyla ilgili ifadelerinden dolayı tepki çeken HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın partisi tarafından uyarıldığını duyurmuştu.

DİHA haberinde şöyle denmişti:

“Grup toplantısı öncesinde Tan, HDP grubuna çağrılırken, kendisiyle Grup Başkanvekilleri Çağlar Demirel, İdris Baluken ile Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen ve Örgütlenmeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım görüştü. Görüşmede Tan'ın yapmış olduğu açıklamalara ilişkin toplumda oluşan rahatsızlık dile getirilirken, bu konuda partinin ilke ve kararlarıyla çelişen açıklamaların doğru bulunmadığı ve Tan'ın söylemleri nedeniyle ‘uyarıldığı' öğrenildi.”

ALTAN TAN: KONU HAKKINDA SOHBET ETTİK

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen ve HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ise böyle bir uyarının yapılmadığını belirtti.

Konuyla ilgili Bilgen, “Toplantı öncesinde konuştuk” demekle yetinirken, Tan şöyle konuştu; “Uyarma falan yok. Bir kere toplantıda İdris Bey yoktu zaten. Arkadaşlarla oturup konu hakkında sohbet ettik.”

Haber Ara