Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Almanya Türk Toplumu Derneği Olağanüstü Genel Kurulu

Almanya Türk Toplumu Derneği Olağanüstü Genel Kurulu

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-21 19:11:13

Almanya Türk Toplumu Derneği Olağanüstü Genel Kurulu
Almanya Türk Toplumu Derneğinin (TGD) olağanüstü genel kurulunda Gökay Sofuoğlu ve Aysun Aydemir, eş başkanlığa seçildi.

Hessen Türk Toplumunun (TGHessen) ev sahipliğinde Saalbau Schönhof Müzik Eğitim Merkezinin (MÜZ) salonunda gerçekleştirilen toplantıya 20 kuruluştan 146 delege katıldı.

Derneğin bir yıllık çalışma raporunun okunmasının ardından gerçekleştirilen seçimde Sofuoğlu ve Aydemir eş başkanlığına seçildi.

Yönetim kurulu üyeliklerine ise Oğuzhan Hazneci, Özlem Aydoğan, Meltem İlter, Fatma Demircan, Handan Anapa, Emine Şahin, Özlem Eryüksel, Aysel Özdemir-Alkeçli, Uğur Ünal, Kubilay Sarıkaya, Bahattin Gemici, Emel Kelahmetoğlu, Cemal Alper Ergülen, Yücel Yıldız, Nedret Altıntop-Nelson ve Sevinç Lux getirildi.

Sofuoğlu, ırkçılıkla mücadele, siyasete katılımın artırılması, eşit haklar için mücadele çalışmalarının devam edeceğini belirterek, "Özellikle islamofobiye, antisemitist düşünceye karşı insanların birlikteliğini, barış içinde birlikte yaşamı ön plana çıkaran yapının zemin oluşturması için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

TGD Eş Başkanı, Lünen Belediyesi uyum sorumlusu, öğretmen ve dil bilimci Dr. Aydemir de eyalet bazında yaptıkları çalışmaları federal düzeye taşımaları gerektiğini anlatarak, "Özellikle bizlere tüm kapıları açan, eğitim konusuna ve eğitimde eşitliğin sağlanmasına yönelik çalışmalara ağırlık vermek istiyoruz" dedi.

- Eski Genel Başkan Kolat'ın derneğin parasını izinsiz kullandığı iddiası

Öte yandan, eski TGD Genel Başkanı Kenan Kolat'ın, derneğin parasını izinsiz kullandığı iddiası da ele alındı.

TGD'nin banka hesabını izinsiz kullandığı için hatalı olduğunu ifade eden Kolat, "Bir hata yaptım ve bu hatamdan dolayı da başkanlığa yeniden aday olmadım. 13 Şubat'ta yönetime yazdığım mektupla kendimi ihbar edeceğimi bildirdim ama avukatın birçok belge istemesinden dolayı ancak 24 Şubat'ta kendimi ihbar edebildim. Bu davada karar ise açık ve net ortadadır ve takipsizlik kararı çıkmıştır" görüşünü paylaştı.

Kolat, "Hatamdan ders aldım ve çok acı çektim. Benim konumumdaki birinin bu hatayı yapmaması gerektiğinin bilincindeyim ama olayların kan davasına, linç kampanyasına dönüştürülmesine karşı dik duruyorum. Beni suçlayan arkadaşlarım daha o zaman gereğini yapabilirlerdi" diye konuştu.

Eski TGD Eş Başkanı Safter Çınar da Kolat'ın kullandığı parayı geri ödemesinin bir anlam ifade etmediğini savundu.

Sofuoğlu da Kolat'ın özür ve af dilediğini ve alınan parayı geri ödediği için derneğe zarar vermediğini söyledi.

Kolat'ın TGD ile ilişkisinin kesilmesine yönelik önerge, oy çokluğuyla reddedildi.

Haber Ara