Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Almanya'da Türk vatandaşlarına 'e-posta' uyarısı

Berlin Türk Başkonsolosluğu'nun Türk vatandaşlarına yönelik 'e-posta' uyarısı kuşku uyandırdı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-20 05:30:28

Almanya'da Türk vatandaşlarına 'e-posta' uyarısı

Odatv.com'da yer alan bilgide; Berlin Türk Başkonsolosluğu'nun Türk vatandaşlarına yönelik "e-posta" uyarısı akılları karıştırdı.

Türkiye Cumhuriyeti Berlin Başkonsolosluğundan kısa bir süre önce yapılan bir açıklamada, Türk vatandaşlarından başkonsoloslukla bağlantılarında Alman şirketlerinin değil; yahoo, gmail, hotmail gibi Amerikan şirketlerine ait e-posta adreslerini kullanmaları istendi.

Yapılan bu duyuru soru işaretleriyle karşılandı. Başkonsolosluğun kendi resmi internet sitesindeki Almanca sayfalarda bulunmayan, sadece Türkçe sayfalarında, facebook ve twitter hesaplarında 16 Haziran Perşembe günü yayımlanan ve başlığındaki Türkçe hatasıyla da dikkat çeken duyuruda şöyle denildi:

“Başkonsolosluğumuzun servislerinden randevu almak üzere işlem yapan vatandaşlarımızın geçerli e-posta hesaplarına sahip olmaları gerekmektedir. Almanya'da sıkça kullanılan “gmx.net ve web.de" uzantılı e-posta adreslerine ilgili serverlardan kaynaklanan teknik nedenlerle sistem tarafından şifre gönderilememektedir. Bu nedenle, vatandaşlarımızın işlemlerini sorunsuzca sürdürebilmelerini teminen bunların dışında bir e-posta adresinin (Yahoo, Gmail, Hotmail vb.) belirtilmesi uygun olacaktır. Gelen şifre için gereksiz e-posta, junk mail veya spam mail dosyalarının da kontrol edilmesi de ayrıca önem arz etmektedir.

Özetle, vatandaşlarımızın işlemlerinde kullanacakları e-posta adreslerini "… @yahoo.com, … @gmail.com veya [email protected] gibi sunuculardan sağlamaları önemle rica olunur.”

22_2

Haber Ara