Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Almanya'da terör örgütü NSU davası

Almanya'da terör örgütü NSU davası

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-29 13:01:10

Almanya'da terör örgütü NSU davası
Almanya'da 8'i Türk 10 kişinin öldürülmesi, banka soygunu ve bombalı saldırılar düzenleme suçlamalarıyla yargılanan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü üyesi Beate Zschaepe'nin, avukatları hakkında yaptığı suç duyurusunun reddedildiği bildirildi.

Münih Savcılığı'ndan yapılan açıklamada, Zschaepe'nin, avukatları Wolfgang Heer, Wolgang Stahl ve Anja Sturm'a hakkında yaptığı duyuruyu "avukatların eylemlerinde suç unsuru bulunmadığı" gerekçesiyle geri çevirdi.

Zschaepe, avukatlarının Mahkeme Heyeti Başkanı Manfred Götzl ile konuşmalarında özel bilgilerini korumadıklarını ileri sürmüştü. Münih Savcılığı, yapılan incelemelerde böyle bir duruma rastlamadıklarını, avukatların yasal çerçevede hareket ettiğini bildirdi.

Zschaepe'nin özellikle mahkeme salonuna girdiğinde avukatları Heer, Stahl ve Sturm ile göz göze gelmekten kaçındığı, avukatlarının da Zschaepe'nin salona girdiğinde onu ayakta karşılamadığı dikkat çekmişti. Zschaepe, duruşmalarda sadece dördüncü ve yeni avukatı Mathias Grasel ile konuşuyor.

NSU üyeleri Uwe Böhnhardt, Uwe Mundlos ve Beate Zschaepe, 2000-2007'de 8'i Türk 10 kişiyi öldürmek, bombalı saldırılar düzenlemek ve banka soygunları yapmakla suçlanıyor. Uwe Böhnhardt ve Uwe Mundlos, 4 Kasım 2011'de bir bankayı soyduktan sonra polisin takibinden kurtulmak için saklandıkları karavanda ölü bulunmuş, terör örgütü üyelerinin intihar ettikleri öne sürülmüştü.

NSU'nun üçüncü üyesi Beate Zschaepe'nin aynı gün Zwickau kentinde en son kiraladıkları evi delilleri yok etmek amacıyla kundakladığı iddia ediliyor.

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde görülen davada, NSU terör örgütünün hayattaki tek üyesi Beate Zschaepe ile örgüte yardım ve yataklık yaptıkları suçlamasıyla dört kişi yargılanıyor.

Haber Ara