Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Almanya'da koalisyon görüşmelerinde önemli adım

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in muhafazakar bloğu ve Sosyal Demokratlar (SPD) kaynakları resmi koalisyon görüşmelerine ilişkin taslak üzerinde anlaşmaya varıldığını belirtti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-12 12:52:17

Almanya'da koalisyon görüşmelerinde önemli adım

Hükümetin kurulamadığı Almanya'da Başbakan Angela Merkel'in muhafazakarlar bloğu ile ülkenin ikinci büyük partisi olan ve Martin Schulz liderliğindeki Sosyal Demokratlar'ın (SPD) 'çığır açan bir anlaşmaya vardıkları' açıklandı.

Koalisyon görüşmelerine yakın kaynakların aktardığına göre başkent Berlin'de 24 saati aşkın süredir görüşmelerde taraflar koalisyon müzakerelerine resmen başlamak için prensipte anlaştı ve müzakerelerin temelini oluşturacak 28 sayfalık ortak bir taslak belge hazırladı.

​Bu adımla aylardır süren siyasi belirsizliğin sona erdirilmesine yönelik beklentiler güçlendi, Almanya'nın uluslararası ilişkilerdeki rolünü zayıflatan ve Merkel'in ne süreyle görevde kalacağına dair soru işaretleri yaratan belirsizlik de bir nebze de olsa kalkmış oldu.

'TÜRKİYE İLE YENİ BAŞLIK AÇILMAYACAK'

Taslakta hem muhafazakarların hem de SPD'nin Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) katılım müzakerelerinde yeni başlık açılmasını istemediği ancak halihazırda açılmış olan başlıkları kapatmak da istemediği belirtildi.

 

Haber Ara