Dolar

32,5266

Euro

34,9114

Altın

2.425,12

Bist

9.722,09

Alman Savunma Bakanı 'Türkiye'ye alternatif ülkeye' gidiyor

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, haftasonu Ürdün'e giderek 'İncirlik Hava Üssü'ne alternatif olarak gösterilen Muvaffak Salti askeri üssünü ziyaret edeceği açıklandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-17 12:09:52

Alman Savunma Bakanı 'Türkiye'ye alternatif ülkeye' gidiyor

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Alman basını, Savunma Bakanı'nın Ürdün'ün başkenti Amman'a bu haftasonu yapacağı ziyaretin, Almanya'nın İncirlik üssünden askerlerini çekme ihtimalinin giderek yakınlaşması olarak yorumladı. Der Spiegel, Ürdün'de Alman askerlerinin muhtemel bir sevkiyatına ilişkin görüşmeler gerçekleşeceğini yazdı.

SAVUNMA KOMİSYONU İNCİRLİK'İ GÖRÜŞECEK

Federal Hükümet'ten daha önce yapılan açıklamada İncirlik'te konuşlu bulunan Tornado keşif uçaklarının, bir yakıt ikmal uçağının ve yaklaşık 260 Alman askerinin Ürdün'e kaydırılabileceği ifade edilmişti.

Konu bugün Federal Meclis Savunma Komisyonu'nda da gündeme alınacak. Almanya saati ile saat 09:00'da başlayacak oturuma Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen da katılacak. Komisyona bağlı heyet Salı günü İncirlik'teki Alman askerlerini ziyaret etmek istemişti. Ziyarete Ankara tarafından izin verilmemesi üzerine Savunma Komisyonu Başkanı Wolfgang Hellmich askerlerin İncirlik'ten çekilmesini istemişti.

NELER YAŞANDI?

Türkiye alman vekillere 'İncirlik' izni vermedi (TIKLAYINIZ)

Almanya'dan Türkiye'ye 'İncirlik' yanıtı (TIKLAYINIZ)

Merkel'den ilk yorum (TIKLAYINIZ)

Alman Dışişleri: Askerlerimizi 'İncirlik'te bırakmayız (TIKLAYINIZ)

Haber Ara