Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Alman gazetesinden, Erdoğan’a karşı ‘saldırgan dil’

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in bugün Türkiye'ye yapacağı ziyareti değerlendiren Alman Frankfurter Rundschau gazetesindeki 'saldırgan' ve 'tehditvari' yorumda, “AB'nin, Erdoğan'a sınırlarını gösterme zamanı geldi” denildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-06 10:48:06

Alman gazetesinden, Erdoğan’a karşı ‘saldırgan dil’

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in bugün Türkiye'ye yapacağı ziyareti değerlendiren Alman Frankfurter Rundschau gazetesindeki yorumda, “AB'nin, Erdoğan'a sınırlarını gösterme zamanı geldi” denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı “saldırgan, suçlayıcı ve tehditvari bir dil” kullanan Frankfurter Rundschau gazetesindeki yorumda, ziyaretin kritik bir zamanda gerçekleştiğine vurgu yapılarak şöyle deniliyor:
"İstanbul'da bir mahkeme geçen hafta Alman insan hakları savunucusu Peter Steudtner hakkında verilen kararı açıkladı. Beraat etmesi sevinmek için bir neden. Ancak yargıçlar, dört sanığı 'terörü destekledikleri' iddiasıyla cezaevine gönderdi. AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in bu Pazartesi günkü ziyareti sadece bu kararın gölgesinde gerçekleşmiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan bölgede radikal İslami grupları destekliyor, Akdeniz'in doğusundaki enerji kaynaklarıyla ilgili  anlaşmazlıkta AB üyeleri Yunanistan ve Kıbrıs'a karşı giderek daha da saldırgan bir tutum izliyor. AB'nin Erdoğan'a sınırlarını gösterme zamanı geldi. Birlik, Ankara ile zaten bir komedi haline gelen katılım müzakerelerini sona erdirmekle kalmamalı, Gümrük Birliği de gözden geçirilmeli." 

 

Haber Ara