Dolar

32,4512

Euro

34,7970

Altın

2.440,26

Bist

9.915,62

Aliyev'den Cumhurbaşkanına kutlama mesajı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'na kutlama mesajı gönderdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-29 12:13:59

Aliyev'den Cumhurbaşkanına kutlama mesajı

AA'nın haberine göre, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na kutlama mesajı gönderdi.

Erdoğan'a gönderdiği mesaja "Sayın, Cumhurbaşkanı, aziz gardaşım" sözleriyle başlayan Aliyev, Türk halkını hem kendi hem de Azerbaycan halkı adına kutladığını belirtti.

Türkiye'nin güçlü ekonomiye ve demokratik ilkelere dayanan siyasi sisteme sahip ülke olarak bölgede ve dünyada büyük nüfuz kazandığını ifade eden Aliyev, Türkiye'nin uluslararası arenadaki bütün başarılarına sevindiklerini kaydetti.

Azerbaycan ve Türkiye'yi derin tarihi ve milli köklerden beslenen sağlam dostluk ve kardeşlik bağlarının birleştirdiğini vurgulayan Aliyev, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bu temeller üzerinde kurulmuş ilişkilerimiz müttefikliğimizi ve birliğimizi açık şekilde ifade ediyor. Siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerin, verimli ve faal işbirliğimizin, uluslararası konularda karşılıklı çıkar ve menfaatlerimizi üstün tutan tutumumuzun bundan sonra da ülkelerimizin ilerlemesine ve halklarımızın refahına hizmet edeceğine eminim."

Aliyev, Başbakan Davutoğlu'na gönderdiği mesajda da Azerbaycan-Türkiye dostluk ve kardeşliğinin, ortak manevi değerleri paylaşan halkların iradesinden kaynaklandığına işaret etti.

Tarihin bütün sınavlarından geçen birlik ve dayanışmanın bugün iki ülke arasındaki ilişkilerin temelini oluşturduğuna dikkati çeken Aliyev, "Ülkelerimiz arasındaki birlik ve sağlam ortaklık ilişkilerinin, amaçlarımıza ulaşmamızda, büyük ekonomik projelerin gerçekleşmesinde ve uluslararası konumumuzun güçlenmesinde önemli rol oynayacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Haber Ara