Dolar

32,3323

Euro

35,1712

Altın

2.245,16

Bist

8.718,11

Ali Kılıç kimdir?

Türk siyasetçi Ali Kılıç kimdir? İşte Ali Kılıç'ın biyografisi

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-07 09:31:11

Ali Kılıç kimdir?

1964 yılında Tunceli Pülümür'de doğdu.

Lise yıllarını siyasal fırtınalar içinde geçirdi. 1980'de yurtdışına çıktı. Almanya'da bir yandan eğitimini tamamladı, bir yandan da dünya görüşü ve hayat felsefesiyle örtüşen bir meslek olan gazeteciliğe başladı.

GAZETECİLİK DENEYİMİ

Uzun yıllar Milliyet Gazetesi Münih Temsilciği yaptı.

Romanya, Afganistan ve Yugoslavya'daki savaşları gazeteci olarak yakından takip etti.

Avrupa'nın en güçlü göçmen örgütü olarak kabul edilen Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu'nda Genel Başkanlık görevini devraldığında, henüz 30 yaşındaydı. Daha sonra da Türk–Alman Dostluk Federasyonu Kurucu Genel Başkanı olarak, yabancı düşmanlığı ve ırkçılığa karşı toplumsal mücadeleyi örgütlü olarak yükseltti.

Avrupa'daki sosyalist ve sosyal demokrat düşüncenin unutulmaz liderlerinden Federal Almanya Eski Başbakanı Willy Brandt'ın Genel Başkanlığı döneminde Alman Sosyal Demokrat Partisi'nin Gençlik Kolları'nda başlayan siyasal yaşamını, “Ne ezilen ne ezen, insanca hakça bir düzen” ilkesinin ülkesinde egemen olması için Türkiye'ye taşıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde 1. Bölge Milletvekili Adayı, Parti Meclisi Üyesi, Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Danışmanlığı görevlerini yaptı, Yurtdışı Örgütlenme Koordinatörlüğü görevini de sürdürdü.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI SÜRECİ

2014 Yerel Seçimlerinde yüzde 49.30 oy alarak Maltepe Belediye Başkanı seçildi. Göreve gelir gelmez insan odaklı sosyal demokrat belediyeciliği hayata geçirecek bir kadro ile halkın taleplerini çözen, toplumsal sorunlara duyarlı, halktan kopuk değil, halk için hizmet anlayışını benimseyen bir anlayışla Maltepe'yi yönetmeye başladı.

Beş yıllık görev dönemi boyunca halkın takdirini toplayan Başkan Ali Kılıç, oy oranını arttırarak, 2019 Yerel Seçimlerinde yüzde 52.74 oy alarak bir kez daha Maltepe Belediye Başkanı seçildi.

Haber Ara