Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

AK Partili Külünk'ten Gül'e sert sözler

7 Haziran seçimleri öncesinde 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Fetih Şöleni'ne katılmamasıyla başlayan tartışmaların ardından AK Partili isimlerden Gül'e sert eleştiriler gelmeye başladı. İşte Akşam'ın çok konuşulacak manşeti:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-16 02:59:02

AK Partili Külünk'ten Gül'e sert sözler

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün danışmanlığını yapan Ahmet Sever'in “Abdullah Gül ile 12 yıl” isimli kitabında yer alan ifadelere AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk sert tepki gösterdi. AKŞAM'a konuşan Külünk, "Bu kitap Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yalnızlaştırma operasyonuna zemin hazırlıyor” dedi.

ABDULLAH GÜL'E MİTHAT PAŞA BENZETMESİ

Abdullah Gül'e yönelik oldukça sert eleştirilerde bulunan Metin Külünk, Recep Tayyip Erdoğan'ın da Mustafa Kemal gibi köşeye sıkıştırılmak istendiğini öne sürdü. "Sayın Gül bu kitaptaki düşüncelerde benim bakış açım budur. Bu süreçte yayımlanmasına ben de iştirak etmiyorum der bizim vicdanımız rahatlatır. Değilse biz bu sormak mecburiyetindeyiz.”  ifadelerini kullanan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Şamil Tayyar'ın Sever'in kitabıyla ilgili yaptığı "el bombası" benzetmesinin hemen ardından Abdullah Gül'ü Mithat Paşa'ya benzetti.

Osmanlı Sultanı II.Abdulhamid'in sadrazamlığı görevini yürüten Mithat Paşa ile Abdullah Gül'ü kıyaslayan Metin Külünk, Abdullah Gül'ün uluslararası çevrelerin sözcüsü gibi konuştuğunu öne sürdü.

Abdullah Gül'e "Yerini belli et" sözleriyle seslenen Metin Külünk, Abdullah Gül'ün şüphe uyandıracak her şeyi yaptığını savundu. Külünk'e göre Gül, Sultan Abdulaziz'e yapılan darbenin bir benzerinin bir parçası olabilir.

İŞTE AKŞAM'IN MANŞETİ

aksamlar

Haber Ara