Dolar

32,4711

Euro

34,7516

Altın

2.442,25

Bist

9.915,62

AK Parti tedirgin: Bahçeli bizi duvara çarptıracak

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin aktardığına göre, MHP'nin başkanlık için verdiği destek AK Parti'de tartışmaları da beraberinde getirdi. Bazı partililerin “(MHP lideri Devlet) Bahçeli bizi duvara çarptıracak' dediği öğrenildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-07 09:14:02

AK Parti tedirgin: Bahçeli bizi duvara çarptıracak

Konuya ilişkin bir köşe yazısı kaleme alan Abdulkadir Selvi, Bahçeli'nin tuzak kurduğunu düşünen AK Partililerin kaygılı olduğunu belirtirken, şu ifadeleri kullandı:

"Kaygılı olan bir kesim var. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantıda yapılan değerlendirmeyi aktarmak istiyorum. '15 Temmuz'dan sonra MHP tabanında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik müthiş bir sempati oluştu. Blok halinde kayma oldu. Bahçeli, tabandaki bu erimeyi durdurmak için AK Parti'nin yumuşak karnı olarak gördüğü başkanlık sistemini gündeme getirdi. Orada karşılık bulunca bu kez idamı gündeme getirdi. Meclis'teki oylamada 330'u bulamadık, 229'da kaldık. Ya da referanduma gittik, yüzde 49.9 olduk. Özal'ın yasaklar referandumunda olduğu gibi. O zaman ne yapacağız? Yüzde 49.5'la tek başına iktidar olduktan sonra iki sonuçtan biri olursa Türkiye'yi yönetmemiz zor olmaz mı?' Bu değerlendirme şu cümle ile bitiyor: 'Bahçeli bizi duvara çarptıracak.' Bu kaygının Cumhurbaşkanlığı ve AK Parti'deki genel havanın aksine olduğunu belirtmek isterim. Bahçeli'nin sözünün arkasında duracağı kanaatindeler. Ancak siyaset bu. Eğer Bahçeli, Meclis'te oyunu oynarsa, rota net; erken seçim."

 

Haber Ara