Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

AK Parti'nin taslak metni MHP'ye iletildi

Yeni Anayasa taslak metni, bugün MHP'ye iletildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-15 10:41:07

AK Parti'nin taslak metni MHP'ye iletildi

AK Parti, başkanlık sistemini de içeren anayasa taslak metnini resmen MHP'ye iletti. İki parti ortak komisyon kuracak. Taslak üzerinde çalışma yapılacak.

TASLAK METİN MHP'YE İLETİLDİ

Anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi düzenlemesi için kritik bir hafta başlıyor. AK Parti tarafından hazırlanan taslak, MHP'ye iletildi. Yapılacak müzakereler sonrasında nihai kararı, süreci başlatan liderler verecek.

ORTAK KOMİSYON KURULACAK

Anayasa değişikliğiyle ilgili süreç, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki görüşmeden sonra hızlanmıştı.

Görüşme sonrasında MHP lideri, ilk değerlendirmesini sosyal medyadan yapmıştı. Bahçeli, ''Henüz somut bir siyasi mutabakat sağlanmamış olsa da önümüzdeki sürecin Türkiye'deki fiili dayatmayı çözeceği ümidindeyim" demişti.

İki partinin 2 ya da 3'er üye vermesiyle bir komisyon oluşturulacak. Taslak üzerinde çalışma yapılacak.

''HAZIRLIK METNİ TARAFIMIZA ULAŞTIRILMIŞTIR''

MHP grup toplantısında konuşan Bahçeli anayasa çalışmalarıyla ilgili de, ''AKP'nin anayasa hazırlık metni tarafımıza resmen iletilmiştir. Parti olarak kılı kırk yararak çalışma yapıyoruz. Üzerinde mutabık kaldığımız maddeleri Meclis'e getirmeyi umuyoruz. Sonrası TBMM'nin ve milletimizin muazzam iradesine kalmıştır. CHP naz etmemeli, geri durmamaldır. Kapıları açıksa buyursunlar kafa kafaya, el ele, gönül gönüle fiili açmazı giderelim. Türkiye'yi kamburundan kurtarmak için engelleri yıkalım, barikatları aşalım. Önyargısız bir araya gelirsek başaramayacağımızdan şüphem yoktur." diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI İFADESİ

Grup toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli taslak metni ile ilgili yaptığı açıklamada ''Metinde 'cumhurbaşkanı' ifadesi geçiyor'' dedi. Bahçeli değişiklik teklifinin ise kapsamlı bir düzenlemeyi içerdiğine dikkat çekti.

Haber Ara