Dolar

32,2289

Euro

34,6654

Altın

2.418,75

Bist

10.676,65

Ak Parti'nin İBB Başkan adayı belli oldu! İşte ayrıntılar...

Ak Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday göstereceği isim belli oldu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-28 14:26:12

Ak Parti'nin İBB Başkan adayı belli oldu! İşte ayrıntılar...

TIMETURK | HABER MEKREZİ

Ak Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday göstereceği isim belli oldu. Buna göre uzun süredir ismi konuşulan Başakşehir Belediye başkanı Mevlüt Uysal aday gösterildi.

MEVLÜT UYSAL KİMDİR? (TIKLAYINIZ)

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, canlı yayında yaptığı açıklamada, "Sayın Kadir Topbaş'ın istifasıyla boşalan başkanlık için temayüle 337 arkadaşımız katıldı. Genel Başkanımızın tavsiyesiyle Bbüyükşehir Belediye Başkan adayımız Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal oldu. Mevlüt Kardeşimizi tebrik ediyorum' dedi.

AK PARTİ'NİN İBB BAŞKAN ADAYI MEVLÜT UYSAL'DAN İLK AÇIKLAMA

Başakşehir Belediye Başkanı ve İBB Başkan adayı Mevlüt Uysal, yaptığı açıklamada, "Canı gönülden teşekkür ediyorum. Allah bana inşallah Genel Başkanımıza, Genel Merkezimize mahçup olmadan hizmet etmeyi nasip eder. AK Parti içinde siyaset yaptığım için mutluyum" dedi.

İLK TURDA 206 OY ALAN KAZANACAK

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 309 üye bulunuyor. Kapalı oylamada başkan seçilebilmek için ilk turda Meclis üyelerinin 3'te 2 çoğunluğunun (206) oyunu almak gerekecek. İlk turda sonuç çıkmazsa ikinci turda da 3'e 2 çoğunluk aranacak. İkinci turda da sonuç alınamaması halinde Meclis üyeleri 3. kez sandık başına gidecek. Bu turda Büyükşehir Belediye Başkanı seçilebilmek için Meclis üye tam sayısının salt çoğunluğu yeterli olacak.İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti'nin 179, CHP'nin 127, MHP'nin 2 üyesi ile bir bağımsız üye bulunuyor.

Haber Ara