Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

AK Parti'li Öztürk; 'Ülke tarihinin en önemli oylamasını yapacağız'

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde sivil toplum kuruluşları, muhtar ve vatandaşlarla halk gününde buluştu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-03 16:07:20

AK Parti'li Öztürk; 'Ülke tarihinin en önemli oylamasını yapacağız'
AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde sivil toplum kuruluşları, muhtar ve vatandaşlarla halk gününde buluştu.

AK Parti Köyceğiz İlçe Başkanlığındaki toplantıya Milletvekili Öztürk'ün yanı sıra Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan'da katıldı. Toplantıda vatandaşların sorularını cevaplayan Milletvekili Öztürk, referandum ile ilgili açıklamalarda bulundu.

12 Eylül'de bir vesayet zinciri kurulduğunu belirten AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, "Biz oy verdik, iktidar çıkarttık, başbakan çıkarttık, Cumhurbaşkanı seçtik. O Cumhurbaşkanı ve Başbakan tek başına ülkeyi yönetiyor sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü 12 Eylül anayasasıyla beraber öyle bir sistem kurmuşlar ki, öyle bir vesayet zinciri kurmuşlar ki, sen iktidara geliyorsun, millet seni yüzde 50 ile seçiyor, tek başına hükümet kuracak çoğunluğu veriyor, ama sen kendi genel müdürünü dahi tayin etme konusunda zorluk yaşıyorsun. Bir genel müdür değiştiriyorsun, adam mahkemeye veriyor. Öyle bir noktaya gelmiş ki 10 sefer gidip gelen genel müdür var. Büyük bir şirketleri, Sabancı'yı, Koç'u düşünün. Adamın kendi genel müdürünü değiştirememesi söz konusu olabilir mi?" diye konuştu.

"Bürokrasi problemlerin çözümünü zorlaştırıyor"

Problemlerin yerinde çözüme kavuşması için milletin yetki verdiklerinin çalışmasını istediklerini dile getiren Öztürk; "Bazen bir mal müdürü, vergi dairesi müdürü, Ankara'daki bir bürokrat Köyceğiz'in bütün kaderini etkileyecek kararları veriyor ve sen sadece izliyorsun. Sen ne yaparsan yap, bürokrat ve bürokrasiyi geçme şansın yok. Milletvekili Nihat Öztürk olarak 15 aydır gördüğüm tek bir şey var. Kanunları bürokrasi kendi çıkarıyor. Kendi işine geldiği zaman bürokrasinin istediği kanunu önüne getiriyor. Ama biz vatandaşın lehine çıkarttığımız her kanunla alakalı birçok engelleri aşa aşa getirip vatandaşın önüne koyuyoruz." dedi.

"Problemlerin çözümünü kolaylaştıran bir anayasa istiyoruz"

Ülke tarihinin en önemli oylamasını yapacaklarını söyleyen Öztürk şunları kaydetti; "Şimdi diyorlar ki tek adam olacak. Millet yetki vermiş belediye başkanı seçmiş. Belediye başkanına sen tek adam diyebilir misin? Millet hesabı 5 yıl sonra soruyor. Beğenirse tekrar seçiyor, beğenmezse defterini dürüyor. Hatırlayın, Mehmet Şimşek bu ülkenin ekonomisini yıllardır yöneten kişi. Recep Tayyip Erdoğan Başbakan iken Türkiye'ye ilk geliş sebebi Merkez Bankasının müdürü olması içindi. Ama Cumhurbaşkanına imzalatamıyor. Hani diyorlar ya 'parlamenter sistem çok iyi' diye. Biz şuanda bazı kurumları, bazı bürokratları aşamıyoruz. Bu ülkenin bana göre son 100 yıllık tarihinin en önemli meselesidir. 16 Nisan'dan sonra 'evet' çıkarsa göreceksiniz siyaset üslubu yumuşayacak, siyaset de merkeze gelecek, bürokrasi de vatandaşın lehinde kararlar almaya başlamak zorunda kalacak."

Haber Ara