Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

AK Parti'de koalisyon çabaları

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, 'AK Parti samimiyetle koalisyon nasıl kurulabilir, bunun çabasını veriyor' dedi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-21 18:16:45

AK Parti'de koalisyon çabaları

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı, 25. dönem milletvekili kaydını yaptırdı. Basın mensuplarının koalisyon tartışmaları ile ilgili sorusun üzerine Bostancı, kimin kiminle görüştüğünü bilmediğini belirterek, "Koalisyon yapılacaksa, partilerin dilinin, tavrının 7 Haziran öncesi ile uyumlu, aynı konumu ifade eden ve bütünüyle kendi partisine angaje anlamlar taşıyan gir dilin koalisyona fayda sağlamayacağı muhakkak. Çünkü koalisyon işbirliği demektir ve farklı olan bir siyasi partiyle birlikte ne sizin ne onun dediğinin tam olarak olmadığı, orta bir yerde buluştuğunuz bir program dahilinde anlaştığınız, bu Anlaşmanın zeminini tavır, jest ile doldurduğunuz bir süreç anlamına gelir. Kanaatim buradan bir koalisyon çıkacak ama nasıl ne tür bir koalisyon çıkacak; onu kesin olarak ifade etmek için biraz daha zamana ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

Meclis Başkanlığı seçimi ve AK Parti'nin adayı konusundaki bir soruya ise Bostancı, "Hiçbir bilgim yok, grup başkanvekili olarak adayımız şudur diye benim bildiğim herhangi birşey yok. Ama bunlar değerlendirilir, yapılır. Mecliste başkanlık yapacak çok sayıda kıymetli vekil var. Muhtemelen yapılacak koalisyon çerçevesine de düşünülebilir. Yada başkanlık divanı teşekkül eder ondan sonra görüşmeler sürer" şeklinde konuştu.

Meclis Başkanlığı seçiminin koalisyona bir işaret olup olmayacağına ilişkin bir soruya da Bostancı, "Zaten buna ilişkin bir işaret görmeye başladığınızda, arka planını da görmüş olursunuz. Bu sadece bir işaret fişeği olmaz. Bir işaret anlamını taşır mı; bilemiyorum, bakacağız" diye cevap verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevlendirmeden sonra görüşmeleri yapacağını vurgulayan Bostancı, "AK Parti samimiyetle, ortaya bir millet iradesi çıkmış, bu irade çerçevesinde koalisyon nasıl kurulabilir, bunun çabasını veriyor. 258 sandalyesi olan bir parti, AK Parti'siz bir koalisyon olmayacağına ilişkin çok sayıda veri var, bilemiyorum şartlar değişir mi? Ama bu şartlarda AK Parti için hükümeti kurmak bir yükümlülük olarak görülüyor, bunun için çaba göstermek. Ama en az AK Parti kadar diğer partiler için de yükümlülük söz konusu. Çünkü hükümet etme işi ortak bir sorumluluk anlamına geliyor, hem siyasi hem toplumsal sorumluluk... Koalisyonun kurulması yönünde AK Parti'nin göstereceği çabalara diğer partilerin de bir şekilde iştirak etmesini beklemek gerekir" değerlendirmesini yaptı.

Haber Ara