Dolar

32,2862

Euro

35,0587

Altın

2.473,71

Bist

10.489,31

Yunanistan'daki mali kriz

Yunanistan'daki mali kriz

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-08 19:11:29

Yunanistan'daki mali kriz
Fransa Başbakanı Manuel Valls, Yunanistan ile anlaşmaya varılması halinde Yunanistan'ın tekliflerini Ulusal Meclis'te görüşeceklerini söyledi.

Valls, Ulusal Meclis'te, Yunanistan kriziyle ilgili düzenlenen oturumda konuştu.

Yunanistan'ı Avro bölgesinde tutmanın "stratejik bir mesele" olduğunun altını çizen Valls, Fransa'nın da Yunanistan'ın Avro bölgesinden çıkışına karşı olduğunu bir kez daha tekrar etti.

Valls, Yunanistan'ın Avro bölgesinden çıkışına izin vermenin bir zayıflık göstergesi olacağının altını çizerek, Fransa'nın Yunanistan'ın doğru bir karar verebilmesi için elinden geleni yapacağını dile getirdi.

"Yunanistan ile anlaşmaya varılması halinde, teklifleri oylamaya sunacağız" ifadelerini kullanan Valls, anlaşma bulunması halinde Yunan hükümetinin tekliflerinin mecliste oylamaya sunulacağını da duyurdu.

Fransız iTele televizyonuna konuşan Fransa Maliye Bakanı Michel Sapin da Avrupa'nın olası bir kaostan kaçınmak adına Yunanistan'ı avro bölgesinde tutmak gerektiğine vurgu yaptı.

Yunanistan'da Pazar günü yapılan referandumda, kreditörlerin sunduğu kurtarma paketi yüzde 38,7'e karşı yüzde 61,3 oyla reddedilmişti.

Uluslararası Para Fonu (IMF), geçen hafta yayımladığı raporda, Yunanistan'ın gelecek 3 yılda 50 milyar avroluk finansmana ihtiyacı olacağını ve borçlarının bir kısmının silinmesinin gerekebileceğini açıklamıştı.

Avro Bölgesi liderleri, Yunanistan'a somut bir teklif getirmesi için Perşembe gününe kadar süre vererek, ülkenin durumunu çözmek için 12 Temmuz Pazar günü son kez toplanma kararı almıştı.

Haber Ara