Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Yıldırım, Özel Harekat Daire Başkanlığını ziyaret etti

Yıldırım, Özel Harekat Daire Başkanlığını ziyaret etti

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-22 16:04:24

Yıldırım, Özel Harekat Daire Başkanlığını ziyaret etti
Başbakan Binali Yıldırım, "Darbe girişiminin başladığını biz hemen hemen bir 15 dakika sonra öğrendik. Kimden öğrendik? Yakın korumalarımızdan ve vatandaştan öğrendik. Eşimizden, dostumuzdan öğrendik. Yani bize ondan önce bu konudaki tehdidin boyutu, neler olduğu hakkında herhangi bir bilgi gelmiş değil. Madem bu iş kamuoyuna açık hale geldi, ben de bu kadarını söyleyeyim. Ama bunların şu anda önemi yok. Şu anda önemi olan şey biz bertaraf ettiğimiz bu belanın tekrar dönüp dolaşıp bir tehdit olmaması için ne lazımsa onu yapıyoruz." dedi.

Yıldırım, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında darbe yanlısı pilotların kullandığı savaş uçaklarınca vurulan Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığına başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Bombalama nedeniyle zarar gören kampüsteki incelemelerin ardından gazetecilere açıklama yapan Başbakan Yıldırım, "darbe girişimini kimden öğrendiğinin ve istihbarat zaafiyetinin olup olmadığının" sorulması üzerine, şunları söyledi:

"Darbe girişiminin başladığını biz hemen hemen bir 15 dakika sonra öğrendik. Kimden öğrendik? Yakın korumalarımızdan ve vatandaştan öğrendik. Eşimizden, dostumuzdan öğrendik. Yani bize ondan önce bu konudaki tehdidin boyutu, neler olduğu hakkında herhangi bir bilgi gelmiş değil. Madem bu iş kamuoyuna açık hale geldi, ben de bu kadarını söyleyeyim. Ama bunların şu anda önemi yok. Şu anda önemi olan şey, biz bertaraf ettiğimiz bu belanın tekrar dönüp dolaşıp bir tehdit olmaması için ne lazımsa onu yapıyoruz." diye konuştu.

Bir gazetecinin Fetullahçı Terör Örgütü ile ilişkili yapının temizlenmesine ilişkin "Kurunun yanında yaş da yanar mı?" şeklinde endişeler olduğunun belirtmesi üzerine Yıldırım, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve intikamla değil, adaletle hareket edeceklerini söylediklerini anımsattı.

- "Gereken ne ise yapılacak"

Yıldırım, "İnce, titiz çalışmalarla bu yapı içerisinde yer almış ve bu yapı adına devlete karşı suç işlemiş olanlar bizim hedefimizdir. Onun dışındaki masum vatandaşlarımızın böyle bir muameleye tabi olması söz konusu değil. Bu terör örgütünün sözde başı, bugün çıkmış, bu işe 'ahmaklık' diyor... 'bu millet ne diye sokağa çıktı' diyor, 'bunlar ne yapıyor' diyor. Böyle abuk sabuk birtakım beyanlarda bulunmaya devam ediyor. Ancak bu işin sürdürülebilir bir yanı yok, gereken ne ise yapılacak." ifadelerini kullandı.

Bir soru üzerine Başbakan Yıldırım, öncelikli konunun en ufak bir tereddüt kalmadan bütün noktalarda halkın huzurunu ve güvenini tesis edecek tedbirleri almak, en ufak zaafiyet olmayacak şekilde kurumları yeni baştan elden geçirmek ve kontrol etmek olduğunu aktardı.

Başbakan Yıldırım, "istihbarat eksikliği yönündeki" bir soru üzerine, "Bu olayın yaşanmasında kurumsal ya da kişisel zaafiyetler varsa bunlara da tabii ki bakılacak. Bunları burada ayaküstü söyleyecek değilim. Bunların çalışmaları da yapılıyor, muhasebesi de yapılacak. Ama şu andaki acil konumuz, en ufak binde bir, milyonda bir bile ihtimali ortadan kaldırmak. Milletin rahat uyku uyumasını sağlamak." dedi.

- "Fırsatı ganimete çevirmek isteyen soysuzlara fırsat verilmeyecek"

"İstihbarat eksikliği yönündeki" bir başka bir soru üzerine de Yıldırım, bunların hepsinin konuşulduğunu ve anlatıldığını, vatandaşın nasıl okuması gerektiğini anladığını aktardı.

Bütün iddiaların gözden geçirilerek gereğinin yapılacağının altını çizen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız olayın başlangıcında söyledi, biz de söyledik. Ama önemli olan bizim haberimiz olduktan sonra ne yaptığımızdır. Orada yaşanan hataları, zaafiyetleri değil de ondan sonraki işler nedir, o işlerin sonucu da ortadadır. Hain örgüt çökertilmiştir, milletimiz bir nefes almıştır. Bugünlerde terör örgütü yaptığı marifetlerle sonuç alamayınca, piyasada dedikodular yayıyorlar, efendim işte, 'şeker karaborsa, yok benzin bilmem ne.' Bunlar akla ziyan şeylerdir. Memlekette hiçbir şeyin sıkıntısı yoktur. Her şey ihtiyaçtan fazla şekilde vardır. Bulanık suda balık avlamaya çalışanlara da sesleniyorum, asla ve asla böyle bir işe tevessül etmesinler, bu da başka bir yanlıştır. Bunlarla ilgili de gereken ne ise yapılacaktır. Fırsatı ganimete çevirmek isteyen soysuzlara da asla fırsat verilmeyecektir."

- Notlar

Başbakan Yıldırım, cuma namazını Özel Harekat Daire Başkanlığı içerisindeki Şehitler Camisi'nde kıldı. Namaz sonrası özel harekat polislerine başsağlığı dileğinde bulunan Yıldırım, daha sonra 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yerleşke içerisinde, çatışmanın yaşandığı bölgelerde incelemelerde bulundu.

Yetkililerden olay gecesi neler yaşandığına dair bilgi alan Yıldırım, bomba atılan yeri inceledi. Yıldırım, yerleşke içerisinde kurulan taziye çadırında, özel harekat polisleriyle bir araya geldi.

Başbakan Yıldırım'ın incelemelerde bulunduğu sırada sık sık duygulu anlar yaşadığı görüldü.

Yıldırım'a başsağlığı ziyareti sırasında İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Fatih Şahin, Özel Harekat Daire Başkanlığından yetkililer de eşlik etti.

Yaklaşık 2 saat Özel Harekat Daire Başkanlığında kalan Yıldırım, çıkışı esnasında kendisini bekleyen askerleri arabadan inerek, Türk bayraklarıyla bekleyen vatandaşları da arabadan selamladı.

Daha sonra Başbakan Yıldırım, Gölbaşı'ndaki Parkevleri 832. caddedeki şehit Özel Harekat Daire Başkan Yardımcısı Meriç Alemdar'ın ailesinin evine taziye ziyaretinde bulundu.

(Bitti)

Haber Ara