Dolar

32,7682

Euro

35,0901

Altın

2.459,44

Bist

10.471,32

Yeşil Kart için başvurular sürüyor

Yeşil Kart için başvurular sürüyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-14 11:55:39

Yeşil Kart için başvurular sürüyor
" ABD'de ülkedeki göçmenler arasındaki çeşitliliği artırmak için her yıl düzenli olarak yapılan ve kalıcı göçmen vizesi kazanma hakkı tanıyan Yeşil Kart'ın (Green Card) 2017 programı için başvurular devam ediyor. Sadece resmi internet sitesi üzerinden ücretsiz olarak 3 Kasım'a kadar yapılabilecek olan başvuruların çekilişi Mayıs 2016'da gerçekleştirilecek.

ABD, Kongre yetkisiyle yapılmakta olan Çeşitlilik Göçmen Vize Programı çerçevesinde, her yıl 50 bin yeni göçmeni çekiliş yoluyla ülkeye kabul ediyor. ABD'de süresiz çalışma ve oturum imkanı sunan çekiliş, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yürütülüyor.

ABD'ye göçün az olduğu ülkelerde doğmuş kişiler için yapılan çekiliş, talihlilerinin ülkeye kabul edileceği yıldan bir sene önce yapılıyor. Bir başka deyişle, 2017 yılının çekilişi için başvurular 2015 sonbaharında yapılırken sonuçlar, Mayıs 2016'da açıklanacak.

Yeşil Kart'ın 2017 yılı çekilişi için başvurular 3 Kasım'a kadar devam edecek. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın www.dvlottery.state.gov sitesinden herhangi bir ücret ödemeden yapılacak başvuruların arasından çekilişi 50 bin talihli kazanacak. Son yıllarda olduğu gibi bu çekilişte de yaklaşık 3 bin ila 3 bin 500 Türk vatandaşının talihliler arasında yer alacağı tahmin ediliyor.

Çeşitlilik Göçmen Vize Programı'ndan, basit ama bazı kurallarla sınırlandırılmış, yeterlilik şartlarına uygun kişiler yararlanabiliyor. Çekilişe katılabilmek için başvuruya uyan ülkelerden birinin vatandaşı olmak gerekiyor. Ülke şartını sağlamanın yanında lise mezunu olmak ya da asgari iki yıl eğitim gerektiren bir işte en az 5 yıl çalışmış olmak gerekiyor. Bu iki şartı barındıramayanların başvurusu kabul edilmiyor.

-Birden fazla başvuru yapmayın

ABD yasalarına göre, her bir kayıt döneminde, herkes için sadece bir başvuruya izin veriliyor. Çok sayıda yapılmış kayıtları tespit etmek için gelişmiş bir teknoloji kullanan bakanlık, aynı katılımcıdan birden fazla başvuru alınması durumunda, o kişinin tüm başvurularını iptal ediyor.

Eşler, eğer başvuru koşullarına uyuyorlarsa şanslarını artırmak için ayrı ayrı müracaatta bulunabilecek ve biri kurayı kazandığı takdirde diğeri eş kategorisinden yararlanabilecek.

Kazananlar, her bölge ve ülke için ayrılmış kotalar dahilinde, tüm geçerli başvurular arasından bilgisayar kurasıyla belirlenecek. Talihliler gerekli yasal işlemleri tamamlamalarının ardından 2017 yılı itibariyle ABD'ye göç edebilecekler.

- Kurayı kazananlara e-posta ile bilgilendirme yapılmayacak

2017 kurasına katılanların kurayı kazanıp kazanmadıklarını öğrenmek için, onay numaralarını kullanarak Başvuru Durumu Kontrol sayfasına bakmaları gerekiyor.

Çekilişe katılanların sonuçları sadece buradan öğrenebileceğini belirten ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, "Kurayı kazananlara bilgilendirme elektronik posta ile yapılmaz. Amerikan Hükümeti hiçbir zaman kişilere kazandıklarına dair bir e-posta göndermemiştir ve 2017 programı için de e-posta ile bilgilendirme yapmayı planlamamaktadır" uyarısında bulunuyor.

Başvuru Durumu Kontrolü, 3 Mayıs 2016 â€" 30 Eylül 2017 tarihleri arasında https://www.dvlottery.state.gov/ E-DV web adresinden yapılabilecek.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Yeşil Kart 2017 çekilişine dair Türkçe bilgi notuna şu adresten ulaşılabilir:

http://travel.state.gov/content/dam/visas/Diversity-Visa/DV-Instructions-Translations/DV-2017-Instructions-Translations/DV%202017%20Turkish%20Translations.pdf

Haber Ara