Dolar

32,5231

Euro

34,7980

Altın

2.444,10

Bist

9.915,62

'Yeni Anayasa ve Calisma Hayati Paneli'

'Yeni Anayasa ve Calisma Hayati Paneli'

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-24 21:33:54

'Yeni Anayasa ve Calisma Hayati Paneli'
Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adnan Küçük, 'Bu anayasanın bütünlük sorunu var. Yüce devlet diye başlıyor. Eğer devlet yüceyse orada bireyin hakkından söz edilemez" dedi.

Çalışma Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezince (ÇASGEM), "Yeni Anayasa ve Çalışma Hayatı Paneli" düzenledi. Panelin moderatörlüğünü yapan Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) İç Politika Koordinatörü Dr. Murat Yılmaz, yeni anayasa ihtiyacının çalışma hayatında üstlendiği role ilişkin değerlendirmede bulundu.

Bir dönem muhalefet partisi liderinin yeni anayasaya olumlu bakmadığını belirten Yılmaz, "Yeni anayasa konusunun tartışılması gündeme geldiğinde muhalefet partisi 'İdamı göze almak gerekir' demişti. O parti de 2011 seçimlerinden itibaren yeni anayasa vadediyor. Böylelikle idam gömleğine gerek kalmadığını bu toplum da görmüş oldu' ifadelerini kullandı.

Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adnan Küçük de mevcut anayasanın Türkiye'de halkın iradesiyle yapılmadığını kaydederek, kuralları ve kanunları koyan kimsenin anayasanın da sahibi olduğunu vurguladı.

Küçük, 1982 Anayasasının demokrasiye uygun hazırlanmadığını ifade ederek, 'Bu anayasanın bütünlük sorunu var. Yüce devlet diye başlıyor. Eğer devlet yüceyse orada bireyin hakkından söz edilemez" diye konuştu.Küçük, bireyden önce devleti esas alan mevcut anayasanın ideolojik sıkıntılar barındırdığına dikkati çekti.
Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Bilir ise Türkiye'de şimdiye kadar yapılan anayasalardan bahsederek, dünya koşulları ve günün ihtiyaçları karşısında yeni anayasanın kaçınılmaz olduğunu savundu.Yapılan tüm anayasaların birbirinden farklı görüşler içerdiğini belirten Bilir, 'Bu 1982 Anayasasının ruhunda otoriterlik var. Devleti bireylere karşı korumuştur. Yeni yapılacak olan anayasanın kesinlikle milli ve yerli felsefi unsurlar üzerine kurulması gerekir" dedi.Şehir Üniversitesinden Prof. Dr. Nihat Bulut da mevcut sistemin sosyal hakları barındırmadığını söyledi.

Haber Ara