Dolar

32,1373

Euro

35,0174

Altın

2.434,25

Bist

10.656,96

Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-03 00:24:11

Yemen'deki olaylar
Yemen'in Cevf ilinde Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) ile Ensarullah Hareketi (Husiler) arasında yaşanan çatışmalarda HDG'den 3 kişinin öldüğü bildirildi.

HDG kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yemen ordu güçleri, Cevf ilinin Vadi Vasat bölgesindeki Husi hedeflere saldırılar düzenledi. Çıkan çatışmalarda HDG'den 3 kişi hayatını kaybetti. Olayda Husilerden de hayatını kaybedenlerin olduğu ifade edildi.

Devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih ve Husilerin haziran ayından bu yana büyük bölümünü kontrol altında tuttuğu Cevf'in kurtarılması için daha önce de askeri güç takviyesinde bulunulmuştu.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri mart ayında, yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı.

Öte yandan Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Veled Şeyh Ahmed'in ilk defa Aden kentine bir ziyaret gerçekleştireceği belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre Ahmed, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ile görüşmek üzere ziyarette bulunacak ve bu kapsamda Hadi ile Yemenli taraflar arasında yürütülen Cenevre 2 görüşmeleri ele alınacak.

Haber Ara