Dolar

32,2786

Euro

34,7910

Altın

2.408,89

Bist

10.290,42

Yemen'deki olaylar

BM Yemen Özel Temsilcisi Ahmed Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Salih'i temsil eden heyet ile görüşme yapmak için bazı düzenlemelerde bulunduklarını açıkladı

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-25 23:32:45

Yemen'deki olaylar
Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed, Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'i temsil eden heyet ile Cenevre'de ya da bölge ülkelerinden birinde görüşeceklerini belirtti.

Suudi Arabistan'a bağlı Al Arabiya televizyonuna konuşan Şeyh Ahmed, gerçekleştirilmesi beklenen görüşmede, Hudeyde Limanı ile ilgili girişimin detayları ve Uluslararası Sana Havalimanı konularının ele alınacağını belirtti.

Sana ziyaretinde Hudeyde Limanı ile ilgili girişimin detaylarını ve önemini anlatma fırsatı bulamadığını aktaran Ahmed, "Sana'dan nihai bir cevap almadık. Husiler ve Salih, kapıyı kapatıyor. Ama biz çaba sarf etmeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Şeyh Ahmed, Husiler ve Salih arasında son günlerde ortaya çıkan anlaşmazlıkların sonuçlarından endişe duyduğunu dile getirerek, meşru hükümetin tavrı ve BM ile yaptığı iş birliğinden övgüyle söz etti.

BM Temsilcisi, Yemen'de çözümün, devlet kurumlarının meşru yönetim kontrolüne girmesiyle mümkün olacağını sözlerine ekledi.

Ahmed daha önce yaptığı açıklamada, Hudeyde Limanı'yla ilgili girişiminin insani ve ticari maddelerin güvenli bir şekilde ülkeye girmesinin sağlanması ve toplanacak vergilerin maaşların ödenmesi ve temel hizmetlerde harcanacağı bir program geliştirilmesini hedeflediğini ifade etmişti. Girişim ayrıca, Husilerin limandan çekilmesi ve karşılığında koalisyon güçlerinin batı sahiline hiçbir askeri operasyon düzenlememesini öngörüyor.

Husiler ile Salih ise stratejik ve ekonomik sebeplerden ötürü Hudeyde Limanı'ndan vazgeçmek istemiyor.


Haber Ara