Dolar

32,3151

Euro

35,0342

Altın

2.453,02

Bist

10.179,97

Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-11 00:32:33

Yemen'deki olaylar
Yemen'in Taiz kentinde Ensarullah Hareketi'nin (Husiler) sivil yerleşmelere düzenlediği saldırılarda ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 23 kişi yaralandı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Husiler, Taiz'in Er-Ravda ve Usayfire mahallelerine topçu atışıyla saldırı düzenledi.

Saldırıda ilk tespitlere göre en az 2 kişi hayatını kaybetti, aralarında kadın ve çocukların da olduğu 23 kişi yaralandı.

- Çocuklardan Husi protestosu

Öte yandan, Taiz'deki Cemal Abdunnasır Caddesi'nde toplanan çocuklar, Husilerin yerleşim yerlerine düzenlediği saldırıları protesto etti.

Husilerin sivil yerleşmelere hedef gözetmeksizin düzenlediği saldırılar karşısında suskunluğunu koruyan uluslararası topluma seslenen çocuklar, Husileri durdurmak için harekete geçilmesini talep etti.

Topçu saldırılarında hayatını kaybeden akranlarının fotoğraflarını taşıyan küçük göstericiler, Birleşmiş Milletlere, Husilerin bölgeye yönelik ablukasını kırma ve saldırılarını durdurma çağrısında bulundu.

Yemen'de Husiler ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar çeşitli kentlerde devam ediyor, Husiler sık sık sivil yerleşim yerlerine saldırılar düzenliyor.

Haber Ara