Dolar

32,7903

Euro

35,0525

Altın

2.449,22

Bist

10.471,32

Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-19 10:58:06

Yemen'deki olaylar
Yemen'in başkenti Sana'ya, Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçleri tarafından düzenlenen hava saldırılarında 35 kişinin hayatını kaybettiği, 120 kişinin yaralandığı iddia edildi.

Husilerin kontrolündeki Yemen resmi haber ajansı SABA'nın yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde, koalisyon uçaklarının, başkent Sana'nın el-Fuleyhi ve Muammar mahallelerine düzenlediği saldırı sonucu birçok evin yıkıldığı ve 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 70 kişinin de yaralandığı öne sürüldü.

Koalisyon uçaklarının, Sana'nın el-Hasaba, el-Ceraf ve Ma'rib caddesindeki yerleşim yerlerine yönelik saldırılarında ise 10 sivilin öldüğü, 50'sinin yaralandığı aktarıldı.

Kurtarma ekiplerinin enkaz altındakilere ulaşmak için çalışmalarının sürdürdüğü ifade edildi.

Suudi Arabistan'ın öncülüğündeki koalisyon güçleri, dün akşamdan itibaren bugün sabahın erken saatlerine kadar başkent Sana'nın birçok bölgesinde yer alan Husiler ile devrik cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçlere ait askeri bölgeyi havadan bombaladı.

-İbb kentinde pusu

Öte yandan Halk Direniş Güçleri (HDG) kaynaklarından alınan bilgiye göre, ülkenin orta kesiminde yer alan İbb vilayetinin es-Sebre ilçesinde Husilere ait bir devriye aracının Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı HDG milisleri tarafından pusuya düşürülmesi sonu 3 militan hayatını kaybetti, 2'si yaralandı. HDG üyeleri ise zayiat vermeden eylem sonra bölgeden uzaklaştı.

Yemen, geçen yıl eylül ayında başkent Sana'yı ele geçiren Husiler ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalara sahne oluyor. Ülkede Husilerin ilerleyişini engellemek için 26 Mart'tan başlatılan "Kararlılık Fırtınası" operasyonuyla bölgede fiili olarak yer alan Suudi Arabistan öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri ile ordu ve Halk Direniş güçlerine ait birliklerin, Husilere karşı kapsamlı operasyon hazırlığı içinde olduğu ifade ediliyor.

Haber Ara