Dolar

32,5205

Euro

34,8955

Altın

2.435,07

Bist

9.915,62

Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-30 12:26:09

Yemen'deki olaylar
Yemenli taraflar arasında Kuveyt'te başlatılan ve 70 gün sürmesine rağmen ülkedeki krize çözüm olmayan müzakerelerin askıya alınmasıyla eş zamanlı olarak Yemen'deki faklı noktalarda şiddetlenen çatışmalarda can kayıpları artıyor.

Birleşmiş Milletler'in (BM) hükümet, Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarından oluşturduğu ateşkes komitelerinin ülkedeki taraflar arasında tam bir ateşkes sağlamada başarısız olması ve müzakerelerin askıya alınmasıyla birlikte faklı noktalarda çatışmalar şiddetlendi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Husiler ve Salih yanlıları hükümet güçlerine ait Taiz kentinin Eski havaalanı bölgesinde bulunun 35'inci Zırhlı Tugay'a farklı noktalardan saldırı başlattı.

Husilerin tank ve katyuşa roketleri kullandığı saldırıda hükümet güçlerinden ölen ve yaralananların olduğu, çatışmalarda Husiler ve Salih yanlılarından da 10 kişinin yaşamını yitirdiği belirtilirken, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin de Garab bölgesindeki Husi hedeflerine saldırı düzenlediği kaydedildi.

Yemen'deki tarafları temsil eden hükümet heyeti ile Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarını temsil eden heyetin, temmuz ayında tekrardan başlatılması beklenen yeni müzakere dönemi öncesi Ramazan bayramı iznini geçirmeleri için bugün Kuveyt'ten ayrılacağı kararlaştırılmıştı.

BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed, dün Yemen'deki müzakere taraflarının 80 gün önce yürürlüğe giren ateşkesin uzatılması üzerinde anlaşmaya varmasından sonra temmuz aynın ortasında tekrar başlatılmak üzere müzakerelerin askıya alındığını açıklamıştı.



Haber Ara