Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-30 00:29:32

Yemen'deki olaylar
Yemen'in Taiz kentinde Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) ile Şii Ensarullah Hareketi (Husiler) arasında yaşanan çatışmalarda 8 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre HDG, Taiz'in Ed-Dahi bölgesinde Husilerin toplandığı bir binaya saldırı düzenledi. Saldırıda ve ardından iki taraf arasında yaşanan çatışmalarda Husilerden 6 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

Öte yandan Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarının Mesrah beldesinde HDG'ye ait mevzilere saldırı düzenlediği ve çıkan çatışmada direniş güçlerinden 2 kişinin yaşamını yitirdiği, 8 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin ise Taiz'in çeşitli bölgelerinde Husiler ile Salih yanlılarına ait mevzilere hava saldırıları düzenlediği aktarıldı.

Öte yandan koalisyon güçlerinin Sana'da hava saldırılarını yoğunlaştırdığını, silahlı grupların olduğu onlarca bölgeyi bombaladığı aktarıldı. Bombardımanda ölü ve yaralı sayısına ilişkin bilgi verilmedi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri geçen yılın mart ayında ülkede yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı.

Husiler ve onlara destek veren devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.

Haber Ara