Dolar

32,2133

Euro

35,0311

Altın

2.507,81

Bist

10.874,38

Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-26 20:32:52

Yemen'deki olaylar
Yemen'in Dali ve İbb kentlerinde Ensarullah Hareketi (Husiler) ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri (HDG) arasında çıkan çatışmalarda Husilerden 14, HDG'den 1 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

HDG kaynaklardan alınan bilgiye göre, Dali kentine bağlı Meris bölgesine ilerlemek isteyen Husiler ile HDG güçleri arasında çıkan çatışmalarda Husiler'den 11 kişi yaşamını yitirdi, HDG'den 3 kişi yaralandı.

Görgü tanıkları da Husilerin, ölü ve yaralıların taşındığı askeri araçlarla bölgeden geri çekildiğini ifade etti.

Öte yandan, İbb kentine bağlı Sebre bölgesindeki Ariş kentine saldırı düzenlemek isteyen Husi militanlar ile HDG güçleri arasında şiddetli çatışma çıktı. Olayda Husi komutanlardan Muhammed Ahmed Mergam ile beraberindeki 2 militan ölürken, HDG'den Abduh el-Muntesır isimli bir kişi yaşamını yitirdi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri geçen yılın mart ayında ülkede yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı. Husiler ve onlara destek veren devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.

Haber Ara