Dolar

32,2720

Euro

34,6794

Altın

2.404,86

Bist

10.336,50

Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-10 22:47:54

Yemen'deki olaylar
Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri (HDG) ile Şii Ensarullah Hareketi (Husiler) arasında Taiz'in batı cephesinde yaşanan çatışmalar sonucu bölgedeki yerleşim ve iş yerlerinde büyük hasar meydana geldi.

AA ekibi, HDG'nin birkaç gün önce kontrolünü sağladığı ve halihazırda Husilerin bombalı saldırılarının devam ettiği kentin batı cephesindeki binalarda meydana gelen büyük hasarı görüntüledi.

Yerleşim ve iş yerlerinin çoğunun kullanılamaz hale geldiği batı cephesinde, çatışmalar sonrası bazı yapıların taş yığınına döndüğü, onlarca binanın bombalı saldırılarda yandığı gözlendi.

Ayrıca, Taiz'in doğusundaki Cahmeliyye, Kellabe ile cumhurbaşkanlığı sarayının yer aldığı alanlar başta olmak üzere, Husiler ile HDG'nin karşı karşıya geldiği bölgelerdeki yerleşim yerlerinde de hasar meydana geldiği ifade edildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, HDG, ilerleyen saatlerde kentte Husilerin kontrolü altındaki Biir Paşa bölgesi ile ez-Zenkal çarşısının denetimini ele geçirmek için operasyon düzenlemeyi ve kentteki ablukayı kırmayı planlıyor.

Yaklaşık sekiz aydan bu yana Husiler ile HDG arasında çatışmalara sahne olan Taiz'de, Husilerin yerleşim birimlerine düzenlediği topçu saldırıları nedeniyle sık sık sivil kayıplar yaşanıyor.

Taiz'in batı cephesinde Husiler ile HDG arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle bölge sakinlerinin çoğu, evlerini terk etmek zorunda kalmış ve kentin kısmi olarak daha sakin olan banliyölerine sığınmıştı.

Haber Ara