Dolar

32,8626

Euro

35,2192

Altın

2.451,69

Bist

10.471,32

Yemen'de kaçırılan Amerikan vatandaşı

Yemen'de kaçırılan Amerikan vatandaşı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-07 21:19:58

Yemen'de kaçırılan Amerikan vatandaşı
Yemen'de mart ayında Husi Ensarullah Hareketi tarafından kaçırılan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşının kimliği belli oldu.

CNN televizyonunun geçtiği haberde, alıkonulan ABD'linin ailesine yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre, kaçırılan şahsın Scott Darden (45) isimli kişi olduğu ifade edildi.

Haberde Darden'in 'Okyanus Ötesi Geliştirme' adlı bir firmada çalıştığı ve son 3 yıldır Yemen gibi ülkelere iş amaçlı gezilerde bulunduğu belirtildi. Darden'in Husiler tarafından kaçırılan kişi olduğunu açıklayan şirket yetkilileri, kendilerine Darden karşılığında henüz herhangi bir talepte bulunulmadığını kaydetti.

Açıklamada, ABD hükümetinin konu ile alakalı çalışma içinde olduğu ve şirketin hükümet ile tam işbirliği içinde olduğu vurgulandı.

Yemen'de ülke yönetimine silahlı müdahalede bulunan İran destekli Husiler, ocak ayından beri birçok adam kaçırma eylemi gerçekleştirdi. Amerikan ve İsrail karşıtı söylemleri ile bilinen Husiler, yerli muhaliflerin yanı sıra birçok gazeteci, siyasi ve sivil toplum kuruluşu üyelerini uzun süre alıkoymuştu.

Haber Ara