Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Yemen'de Aden Valisi Sa'ad'a düzenlenen saldırı

Yemen'de Aden Valisi Sa'ad'a düzenlenen saldırı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-07 04:54:23

Yemen'de Aden Valisi Sa'ad'a düzenlenen saldırı
Yemen'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kanadı olarak bilinen Islah Partisi, Aden Valisi Tümgeneral Cafer Muhammed Sa'ad'a düzenlenen saldırıyı kınayarak, hükümetin emniyet birimlerini düzenleme konusunda "yavaş" olduğunu savundu.

Partiden yapılan yazılı açıklamada, Sa'ad ile 8 korumasının hayatını kaybettiği saldırı kınanarak, "Yemen hükümetinin emniyet ve ordu birimlerini düzenleme konusundaki yavaşlığı, kaos ortamının genişlemesine, kurtarılan kentlerin radikal ve şiddet yanlısı örgütlerin kontrolü altına girmesinin kolaylaşmasına neden oluyor" denildi.

Açıklamada, "Yaşanan güvenlik boşluğu ve meydanın silahlı gruplara bırakılması, ordunun, Halk Direniş Güçleri'nin (HDG) ve koalisyon güçlerinin bu kentleri Husilerin ve Salih yanlılarının elinden kurtarmak için sarf ettiği çabaları zayi ediyor, bu şehirleri sıfır noktasına geri götürüyor" ifadelerine yer verildi.

"Emniyet zaafiyeti, darbecilere hizmet eden, onların amaçlarını gerçekleştiren yeni radikal grupların ortaya çıkmasına neden oluyor" denilen açıklamada, terörü yok etmek için ülkedeki tüm güçlerin çabalarını birleştiren "milli bir strateji" belirlenmesi gerektiği de vurgulandı.

Dün, Aden Valisi Tümgeneral Cafer Muhammed Sa'ad'ın konvoyuna düzenlenen bombalı saldırıda, Sa'ad ve yanındaki 8 koruması hayatını kaybetmişti. Saldırının sorumluluğunu terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.

Haber Ara