Dolar

32,3748

Euro

34,7539

Altın

2.409,70

Bist

10.111,83

Yemen Başbakanı Bahhah'tan BAE'de taziye ziyareti

Yemen Başbakanı Bahhah'tan BAE'de taziye ziyareti

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-03 22:33:37

Yemen Başbakanı Bahhah'tan BAE'de taziye ziyareti
Yemen Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Başbakanı Halid Bahhah'ın Yemen operasyonu kapsamında koalisyon güçleri bünyesinde görev yaptığı sırada hayatını kaybeden Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) askerlerinin yakınlarını ziyaret ettiği bildirildi.

Yemen resmi ajansı SABA'nın haberine göre Başbakan Bahhah, koalisyon güçleri bünyesinde görev yaptığı sırada hayatını kaybeden 6 BAE askerinin Abu Dabi, Dubai ve Eş-Şarika'daki yakınlarını ziyaret ederek taziyelerini sundu.

Bahhah, görüşmeleri sırasında, "Yemen halkının BAE'nin verdiği desteği ve kendilerinin yanında olmasını unutmayacağını" belirtti.

Husilerin Yemen'deki ilerleyişini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüğünde aralarında BAE'nin de bulunduğu koalisyon, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı verilen hava harekatı başlatmıştı. Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmıştı. Daha sonra Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığı duyurulmuştu.

BAE, koalisyon güçleri bünyesinde görev yapan bazı askerlerinin görev sırasında hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Yerel kaynaklar dün Suudi Arabistan ve BAE tarafından hazırlanan mühimmat yüklü bir geminin Yemen'in güneyindeki Aden Limanı'na ulaştığı, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş güçlerine silah yardımı yapıldığını belirtmişti.

Haber Ara