Dolar

32,2749

Euro

34,7487

Altın

2.406,20

Bist

10.301,19

Yazar Sinan Yağmur Biga'da

Biga Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri kapsamında hazırlanan programa katılan ünlü yazar Sinan Yağmur, tasavvufu anlattı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-03 14:48:02

Yazar Sinan Yağmur Biga'da
Biga Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri kapsamında hazırlanan programa katılan ünlü yazar Sinan Yağmur, tasavvufu anlattı.

Yağmur, Şehir Parkı amfisindeki programda yaptığı konuşmada, " kimse kimsenin gönlüne dokunmuyor. İnsanları suretlerine, kıyafetlerine, inançlarına, ekonomik durumlarına göre değerlendirdiğimiz için gönül kapılarımızı açamıyoruz. O gönüle Şems nasıl gelsin? Eğer bir kul ilahi aşkla yanmanın sancısı çekiyorsa, Allah mutlaka bir dostunu gönderir. Seven sevdiğini felakete değil, rahmete götürür. Kıskanır ama kısıtlamaz, hor görmez hoş görür" dedi.

Gönlü kirlenen bir insanın temizlenme yollarını anlatan Yağmur, " Mesleğimiz, ekonomik durumumuz, bulunduğumuz konum ne olursa olsun her insan vakti geldiğinde yorulur. Örneğin beynimiz yorulur. En ufak bir sesi götürmez. Beyni yorulan insanlar sesiz sakin yerlere çekilirler. Beden yorulur, beden yorulduğu zaman yorgunluğu kaldırmak için tatile çıkarız, dinleniriz. İnsanın beyni yorulduğunda dinlendirilir, bedeni yorulduğunda onu da dinlendirebilir ancak gönül yorulduğunda o bedende, o beyinde, o ruhta insanı çekemez. Nefret, gıybet, haset gibi birçok pisliklerle gönül kirlendiğinde en ufak bir şeyi kaldıramaz. Gönlü daralan kirlenen bir insanında gönlünü temizlemesi lazım. Gönül yolgeçen hanı değil ki her gelene buyur desin. O kapıyı hak etmesi lazım. Dostluklarınız, kıymetlim dediğiniz kişilerin kıymetini kadrini bilmeniz lazım. Onlarla muhabbet etmeniz lazım" diye konuştu.

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, program sonunda Yazar Sinan Yağmur'a hediye takdim etti.

Haber Ara