Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

'Yaşasaydı en büyük Babalar Günü hediyesi oğlu olacaktı'

'Yaşasaydı en büyük Babalar Günü hediyesi oğlu olacaktı'

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-20 11:30:15

'Yaşasaydı en büyük Babalar Günü hediyesi oğlu olacaktı'
METİN BOLAT - Ermenek'teki maden ocağında henüz bir yıllık eşini kaybettiği gün oğlu Hüseyin Arda'yı dünyaya getiren Ayşe Gültekin, "Eşim yaşasaydı, en büyük Babalar Günü hediyesi, oğlum olurdu. Oğlumuzu görmeyi çok istiyordu, en büyük arzusu buydu ama maalesef göremedi" dedi.

Maden kazasında yaşamını yitiren işçilerden 28 yaşındaki Hüseyin Gültekin'in eşi Ayşe Gültekin, Babalar Günü'nü buruk karşılıyor.

İlk evlilik yıl dönümlerinde kocasını toprağa veren Gültekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi ocakta mahsur kaldıktan saatler sonra dünyaya gelen oğluna "Hüseyin" ve kocasının doğumdan önce belirlediği "Arda" ismini bir arada verdiğini anımsattı.

Oğlunun doğum gününün, eşinin ölüm günü olduğunu belirten Gültekin, o gün hüznü ve buruk bir mutluluğu bir arada yaşadığını söyledi.

Gültekin, hem annesi hem de babası olacağı evladının sadece özel günlerde değil, her zaman yanında olmaya çalışacağını kaydetti.

- En büyük arzusu oğlunu görmekti

Eşinin yokluğuna evladını bağrına basarak alışmaya çalıştığını dile getiren Gültekin, Hüseyin Arda'nın babasını sadece fotoğrafları ve kendilerinin anlattıklarıyla tanıyabileceğini belirtti.

Hüseyin Arda'ya babasının yokluğunu hissettirmemek için elinden geleni yapacağını anlatan Gültekin, "Hüseyin hep yanımızdaymış gibi davranıp, o hüznü evladıma yansıtmayacağım" dedi.

Gültekin, Anneler Günü'nde olduğu gibi Babalar Günü'nde de bir taraflarının yine eksik kalacağına işaret ederek, "Eşim yaşasaydı, en büyük Babalar Günü hediyesi oğlum olurdu. Oğlumuzu görmeyi çok istiyordu, en büyük arzusu buydu ama maalesef göremedi. Dokuz ayın bitmesini sabırsızlıkla bekliyordu. Hüseyin'in yanımızda olmasını çok isterdim. Allah dayanma gücü verir inşallah" diye konuştu.

Haber Ara