Dolar

32,2537

Euro

34,7454

Altın

2.406,44

Bist

10.267,09

Wushu Bursa İl Temsilcisi Korkmaz:

Wushu Bursa İl Temsilcisi Korkmaz:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-10 11:21:08

Wushu Bursa İl Temsilcisi Korkmaz:
Bursa'da, wushu sporunda son 3 yılda 56 milli sporcu ve 8 antrenör ile 4'ü uluslararası düzeyde maç yöneten 10 hakem yetiştirildi.

Wushu İl Temsilcisi Ayhan Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2006'da faaliyetine başlayan Türkiye Wushu Federasyonu adına temsilcilik görevini 3 senedir yürüttüğünü söyledi.

Kentteki 15 antrenörden 8'inin milli takımlarda görev aldığını belirten Korkmaz, Bursa'daki milli sporcu sayısının kendi döneminden önce 3-5 kişiyle sınırlı olduğunu dile getirdi. İlde şu anda 56 milli sporcu bulunduğunu aktaran Korkmaz, "Avrupa ve Balkan şampiyonumuz var. Uluslararası ve ulusal dereceler elde eden sporcularımız da bulunuyor" dedi.

Korkmaz, "tao" ve "sanda" olmak üzere wushunun iki bölümü olduğunu belirtti. Taonun koreografi, sandanın ise yumruk, tekme, güreş hareketleri gibi unsurlardan oluştuğuna değinen Korkmaz, şöyle konuştu:

"Bursa 3 yılda milli sporcu ve antrenör sayısıyla güzel bir ivme kazandı. Bu başarılar için önce altyapı oluşturduk ve sık sık müsabakalar düzenlendik. Önceki yıllarda bir seçme yapıyorduk. Türkiye Şampiyonası'na gidiyorduk ve çocuklarımız kendilerini hazırlayamadan yarışmalarda bulunuyordu. Böyle olunca da istediğimiz dereceleri elde edemiyorduk ama şu anda il çapında yılda en az 6-7 müsabaka yapıyoruz. Böyle olunca çocuklar her müsabakada tecrübe kazanıyor. Bu tecrübeyi de Türkiye şampiyonasına yansıtıyorlar. Yalnızca sporcumuzun tekniğini geliştirip, 1,5 saat antrenman yapıp evlerine göndermek yerine, o çocuklar farklı yerlerde bulunmasınlar diye sosyal faaliyetleri tüm kulüplere yaydık. Yeri geliyor çocuklarla piknik yapıyoruz. İl temsilcileri olarak topluyoruz çocukları, Çanakkale'deki atalarının anıt ve şehitliklerini görsünler diye götürüyoruz. İftar ve sahur programı yaptık. Böyle sosyal faaliyetlerimiz oldukça yoğun. Özellikle deniz kampı yapıyoruz. Çocuklar deniz kenarında çadır kurarak orada yaşıyor. Orada çocuklar kaynaşma içerisinde oluyor, aynı zamanda antrenmanlarını yapıyor."

Korkmaz, wushuda hakemlerin de önemli bir yer tuttuğunu anlattı. Antrenör, sporcu ve hakem üçlüsünün bir arada olması gerektiğine değinen Ayhan Korkmaz, "Hakemlerimiz de çok iyi. Bursa'da her yıl iki defa hakem kursu açıyoruz. Burada hakemlerimizi sürekli geliştiriyoruz. Şu anda Bursa'dan Türkiye Şampiyonası'nda 10 hakemimiz görev alıyor. 4 hakemimiz de uluslararası dereceli müsabaka yönetiyor" ifadesini kullandı.

Haber Ara