Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

W20 Türkiye Konferansı

W20 Türkiye Konferansı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-06 10:49:36

W20 Türkiye Konferansı
G20 Türkiye Şerpası Büyükelçi Ayşe Sinirlioğlu, 2025 yılına kadar önemli hedeflerinin olduğunu belirterek, "Özellikle 100 milyon kadını iş dünyasına dahil etme hedefimiz bizim için çok önemli" dedi.

Sinirlioğlu, Rixos Otel'de gerçekleştirilen W20 Türkiye Konferansı'nın açılışında yaptığı konuşmada, yılın başında özellikle bazı G20 üyelerinde W20'nin kurulmasıyla ilgili soru işaretleri olduğunu ancak yaptıkları çalışmalarla böyle bir gruba ihtiyaç olduğu konusunda herkesi ikna ettiklerini ifade etti.

Meslektaşlarını ikna etmek için başka kadın şerpaların (ülkeleri önemli zirvelerde temsil eden özel yetkili görevli) desteklerini istediğini anlatan Sinirlioğlu, üye devletlerin de onayıyla W20'nin kurulmasına karar verildiğini söyledi.

Yaptıkları çalışmaların hepsinin, Türkiye hükümetinin W20'ye nasıl bağlı olduğunu gösterdiğini dile getiren Sinirlioğlu, kendilerini destekleyen ve teşvik eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'na teşekkür etti.

Sinirlioğlu, 2025 yılına kadar önemli hedefleri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Özellikle 100 milyon kadını iş dünyasına dahil etme hedefimiz bizim için çok önemli. Burada güçlü bir hesap verebilirlik mekanizmasına da ihtiyacımız var. Bunu da söylemek istiyorum. W20 olarak, tüm G20'yi verdikleri sözü tutup tutmadıklarına dair kontrol edebilecek durumdasınız. W20, kadınlar için çok önemli konuların altını çizecek, kapsamlı ve yaratıcı şekilde tavsiyelerini ortaya koyacak. Kasım ayında Antalya'da bir zirve olacak biliyorsunuz ve eminim liderlerimiz bu zirvede sizleri çok dikkatli şekilde dinliyor olacak."

- "Taahhütlerin takipçisiyiz"

W20 Başkanı Gülden Türktan da W20 çalışmalarını sürdürürken Türkiye'de en yüksek otoritelerden destek aldıklarını söyledi.

Geçen 5 ayda uluslararası organizasyonlar ve ülke temsilcileriyle bir araya gelerek sorunları dinleyip, talepleri aldıklarını ifade eden Türktan, "Kadınların küresel statüsünü artırmak istiyoruz. Özellikle cinsiyet kapsayıcılığı konusunda daha fazla desteğe ihtiyacımız var" diye konuştu.

Liderlerin, kadınlara yönelik taleplere ilişkin çeşitli taahhütlerde bulunduklarına işaret eden Türktan, "Liderler, kadınların mali kapsayıcılığı ve kadınların eğitimini gündeme alacaklarına ilişkin sözler verdiler. Kadın ve erkek katılımı arasındaki farkı azaltma da bunlardan birisi. Bizim görevimiz bu taahhütlerin gerçekleştirilmesini sağlamak, ilerlemeleri kaydetmek ve takibini gerçekleştirmek" dedi.

Türktan, W20 olarak ekim ayında bir kez daha bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapacaklarını kaydetti.

Haber Ara