Dolar

32,8298

Euro

35,2417

Altın

2.447,38

Bist

10.471,32

Viyana Yunus Emre Enstitüsü'nün kültür sanat kursları

Viyana Yunus Emre Enstitüsü'nün kültür sanat kursları

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-12 15:35:57

Viyana Yunus Emre Enstitüsü'nün kültür sanat kursları
Viyana Yunus Emre Enstitüsü, "Kültür Sanat" programları kapsamında drama, geleneksel sanat, ney ve nazariyat ile resim kursları vermeye başladı.

Viyana Yunus Emre Enstitüsü, 2015-2016 kış dönemi kültür sanat kursları takvimi belli oldu.

Sanatseverlere değişik alanlardan sekiz farklı kurs ve atölye çalışması imkanı sunan Enstitü, Viyana'da özellikle Türk kültür ve sanatı alanında bir boşluğu doldurmayı hedefliyor.

Gelenekli Sanatlar, Türk Musikisi, Yaratıcı Drama ve Resim olmak üzere dört ana başlıkta toplanan kurs ve atölye çalışmaları haftalık, iki haftalık ya da aylık olarak gerçekleştirilecek. Ebru, Tezhip, Minyatür, Ney, Türk Musikisi Nazariyatı, Yaratıcı Drama ve üç farklı resim stilinde gerçekleşecek kurslar, sanatın farklı alanlarında yoğunlaşma imkanı sağlıyor.

Viyana Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mevlüt Bulut, yaptığı açıklamada, amaçlarının kültür sanat programlarının yanı sıra bu alanda kurslar düzenleyerek insanlara aktif bir şekilde bahsi geçen sanat dallarının icrasında yer alma imkanını sunmak olduğunu söyledi.

Bulut, düzenlenecek kurs ve atölye çalışmalarını Viyana'da yaşayanların dikkatine sunduklarını belirterek, "Hem vatandaşlarımıza hem de Avusturyalılara sunduğumuz bu kurslar inanıyorum ki Türk kültür ve sanatını yakından tanımak isteyenlere güzel bir imkan olacaktır" dedi.

Kurslar hakkında detaylı bilgilere internet üzerinden viyana.yee.org.tr, [email protected] adreslerinden ulaşılabilecek.

Haber Ara