Dolar

32,1956

Euro

34,9813

Altın

2.514,28

Bist

10.739,57

Viyana 1. Kültürler arası Aile ve Ekonomi Fuarı

Viyana 1. Kültürler arası Aile ve Ekonomi Fuarı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-02 14:40:23

Viyana 1. Kültürler arası Aile ve Ekonomi Fuarı
"Birlikte Avusturya" temalı 1. Viyana Kültürler arası Ekonomi ve Aile Fuarı Viyana'da başladı.

Viyana Avusturya Merkezi'nde açılan fuara, Avusturya Aile Bakanı Sophie Karmasin, Viyana Eyalet Entegrasyon Bakanı Sandra Frauenberger, Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Hasan Göğüş, Viyana Başkonsolosu Tayyar Kağan Atay, iş adamları ile çok sayıda ziyaretçi katıldı.

Fuarın açılışında konuşan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, geçen yıl ATO ile Viyana Ticaret Odası arasında ekonomik ilişkileri güçlendirmeye yönelik bir işbirliği protokolü imzaladıklarını belirterek, "Bu protokol, iki ülke arasında yaklaşık 2,5 milyar avro büyüklüğe ulaşan ticaret hacminin daha da büyümesi ve karşılıklı yatırım ilişkilerinin desteklenmesi açısından önem taşıyor" dedi.

Avrupa'da yaklaşık 5 milyon, Avusturya'da ise yaklaşık 250 bin Türk vatandaşı bulunduğunu hatırlatan Bezci, bu tür fuarların barış içinde birlikte ve nitelikli bir yaşama katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.

İki ülke arasındaki iş bağlarının kurulmasını desteklediklerini belirten Bezci sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye ve Avusturya'daki girişimcileri, yatırım kolaylığı ve destek sağlayarak Ankara ve Viyana'da ekonomik alandaki tüm sektörlere yatırım yapmaları konusunda cesaretlendirmekteyiz. Avusturya ve Türkiye'de meydana gelen ekonomik gelişmelerle ilgili tüm pazar bilgilerini ülkelerimiz arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla karşılıklı olarak paylaşıyoruz. Bunun yanı sıra yabancı yatırım ve dış ticaret alanlarında yürürlükte olan yasa ve yönetmelikler konusunda birbirimizi bilgilendiriyoruz."

Ocak 2016'da bir ekonomik forum düzenleyeceklerini belirten Bezci, "Ülkelerimiz arasında uzun yıllar öncesine dayanan kültürel etkileşimimiz, bizlerin inşa edeceği ekonomik ve sosyal ilişkilerle çok daha ileri noktalara ulaşacağına inanıyorum ve iki ülke arasındaki bu iletişimin yeni marşlara, hikaye ve romanlara ilham teşkil etmesini diliyorum" diye konuştu.

Fuarda, 11 Ekim'de gerçekleşecek olan Viyana Eyalet Seçimleriyle ilgili açık oturum yapıldı. Her siyasi partinin bir temsilci gönderdiği oturumda, siyasi partilerinin projeleri hakkında bilgi verildi.

Uzman doktorlar tarafından ücretsiz olarak sağlık testleri yapılan fuarda, Avusturya ile Türkiye'nin mutfak, sanat ve yaşamsal kültürel çeşitlilikleri tanıtıldı. Gençlere yönelik olarak eğitim ve mesleki alanlarda bilgilendirici seminerler verilen fuarda, çocuklar için oyun alanları kuruldu.

Fuar, 4 Ekim'e kadar açık kalacak.

Haber Ara