Dolar

32,2767

Euro

34,8232

Altın

2.392,72

Bist

10.276,88

Van'daki terör saldırısına tepkiler

Van'daki terör saldırısına tepkiler

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-12 17:58:03

Van'daki terör saldırısına tepkiler
Van'da terör örgütü PKK mensuplarınca Kurban Bayramı'nın ilk günü gerçekleştirilen 46'sı sivil, 48 kişinin yaralandığı saldırı, Kastamonu'daki Sivil Toplum Örgütleri (STK) tarafından kınandı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şube Başkanı Berat Satıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Van'da meydana gelen saldırıyı kınadığını bildirdi.

El birliği ile terörün üstesinden gelineceğini vurgulayan Satıoğlu, şunları söyledi:

"Birlik beraberlik ve kardeşliğin en yoğun yaşandığı bu günlerde böylesine bir saldırıyı nefretle kınıyoruz. 48 yaralımız var, bunlardan 2'si polis. İnşallah can kaybı yaşanmaz. Bölücü terör örgütünün amacı milletimizin ve devletimizin bütünlüğüne her zaman olduğu gibi kastetmek. Bugünkü haince saldırısı da bunlardan biri. Devletimiz güvenlik güçlerimiz güçlüdür."

Eğitim-Bir-Sen Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu da hain saldırıyı kınayarak, "Aldığımız haber bu milletin en mutlu gününde bizi mahzun bıraktı. Van'da bu lanet terör örgütü, insanların mutlu olduğu, kardeşlik zemini oluşturduğu ortamda terör hadisesi meydana getirdi. Bu terör örgütlerini PKK, DAEŞ, FETÖ diye ayrıştırmanın manası yok. Bunların hepsi aynı merkezden idare edilen ve bu milletin tekrar zulmü durdurmasına engel olmaya çalışan bir amaca yönelik hizmet etmektedir. Saflarımızı sıklaştırıp, birliğimizi bütün dünyaya göstermemiz gereken zamanlardayız." diye konuştu.

Haber Ara