Dolar

32,5261

Euro

34,8598

Altın

2.442,85

Bist

9.915,62

Vali Taşyapan'dan Başkale'ye ziyaret

Van Valisi İbrahim Taşyapan, muhtarlarla gerçekleştirdiği istişare toplantıları kapsamında, ihtiyaç ve talepleri yerinde görmek üzere Başkale ilçesine geldi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-06 11:49:33

Vali Taşyapan'dan Başkale'ye ziyaret
Van Valisi İbrahim Taşyapan, muhtarlarla gerçekleştirdiği istişare toplantıları kapsamında, ihtiyaç ve talepleri yerinde görmek üzere Başkale ilçesine geldi.

Güvenlik ve asayişten, yatırım planlamaları ve ilçelerle mahallelerin belli başlı sorunlarına kadar pek çok konuda muhtarlarla fikir alışverişinde bulunmayı sürdüren Vali Taşyapan, ilçe merkezindeki Tepebaşı İmam Hatip Ortaokulunun konferans salonunda Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk, kurum müdürleri ve muhtarlarla bir araya geldi. Toplantıda konuşan Vali Taşyapan, muhtarlarla fikir alışverişinde bulunmak, hasbıhal etmek ve kendilerine bazı konuları hatırlatmak üzere ilçeye geldiklerini belirterek, Hakkâri yolu üzerindeki serhad ilçesi Başkale'nin konumu itibariyle terörle mücadele ve ekonomi açısından birçok özelliği barındıran önemli bir ilçe olduğunu söyledi. Köylere en çok hizmet götüren birimlerden yetkililerle ilçeye geldiğini kaydeden Vali Taşyapan, hizmetlerin öncelik sırasına göre planlanıp programlanarak yürütülmesi gerektiğini bildirdi. Olağanüstü bir dönemden geçildiğini ve bu nedenle OHAL'in yürüklükte olduğunu dile getiren Vali Taşyapan, "Hem merkezi idare olarak hem güvenlik güçlerinin başı olarak OHAL uygulamalarından vatandaşlarımızın rencide olmaması için büyük özen göstermekteyiz" dedi.

Türkiye'nin bir yandan terörle mücadele yürüttüğünü ifade eden Vali Taşyapan, "Devlet, terörün bütün unsurları ile mücadele etmektedir. PKK, DEAŞ, FETÖ gibi bilinen terör örgütleri gibi bilinen terör organizasyonlarına karşı aynı kararlılıkla mücadele yürütülmektedir. Bundan sonra devletimizin ortaya koyduğu irade, memleketimizin huzuruna, can ve mal güvenliğine kast edenlere karşı en sert ve kararlı mücadeleyi yürütmek, kendi halinde, işinde gücünde, ekmeğinin derdinde olan vatandaşlarımıza da devletin şefkat ve merhametini en üst seviyede göstermektir. Çalışmaların da bu prensiple yerine getirildiğini hepimiz görmekteyiz. Burada muhtarlarımıza düşen, devletin yanında yer almak ve vatandaşın can ve mal güvenliğine zarar gelmemesi için çalışmaktır" diye konuştu.

Muhtarlık müessesesinin, devlet ve hükümetin temsilcisi konumunda olduğunun altını çizen Vali Taşyapan, "Muhtarlarımız devlet memuru olmamakla birlikte kamu hizmeti yürüten bir kurumun yetkilileridir. Bu yetki ve salahiyet durumu, kanunlarla belirlenmiştir. Köyde görülen bir aksaklığı veya yanlışlığı ilgililere aktarmak, köye gelen yabancılara kim olduğunu, ne için geldiğini sormak, gerekirse de ilgililere bildirmek de muhtarın görevlerindendir. Muhtar aynı zamanda, kamu kaynaklarının kullanımını ve hükümet emirlerinin köylerde uygulanmasını sağlayan kanun adamıdır" şeklinde konuştu.

Yaklaşmakta olan referandumla ilgili de konuşan Vali Taşyapan, "Referandumda köylerimize sandıklar kuracağız ve insanlarımız özgür iradeleriyle seçimlerini yapacak. Burada hiçbir insanın, grubun, örgütün, vatandaşlarımıza seçimlerine dair baskı yapmasına veya iradelerini gasp etmelerine izin vermeyeceğiz. Görevimiz, insanların özgür iradeleriyle oylarını kullanmasını sağlamaktır. Seçim suçları çok ağır suçlardır. Seçim işleyişi, doğrudan hâkimler nezaretinde yürütülmektedir. Askerimiz, polisimiz gereken bütün tedbirleri almıştır. Burada muhtarlarımızın görevi, vatandaşımızın özgür iradesini sandığa yansıtmasına yardımcı olmak, halkın oyunu etkilemeye ve yönlendirmeye çalışan her kimse ona mani olmak veya burada yapılacak yanlışlığı devletin görevlileriyle paylaşmaktır" ifadelerini kullandı.

Vali Taşyapan, konuşmasının ardından muhtarlara söz hakkı vererek, işsizlik, göç, sınır ticareti, yol talepleri, elektrik hatları, içme suyu temini ve sulama göletlerinin oluşturulması, eğitim ve öğrenci taşımacılığı konu başlıklarında bildirilen görüş ve talepleri dinledi ve beraberinde toplantıya katılan kurum amirlerine konu ile ilgili gerekli talimatları verdi.

Toplantıya, il jandarma komutanı, milli eğitim, sağlık, gıda tarım ve hayvancılık, gençlik hizmetleri ve spor il müdürleri, il müftüsü, belediye genel sekreter yardımcısı, VASKİ Genel Müdürü, DSİ ve VEDAŞ temsilcileri, ilçe müdürleri, muhtarlar ve diğer yetkililer katıldı.

Muhtarlarla gerçekleşen toplantının ardından Başkale ilçe merkezindeki Cumhuriyet Caddesi üzerinde esnafı ziyaret ederek hayırlı işler temennilerini ileten Vali Taşyapan, bir çay ocağında oturarak, birlikte çay içtiği vatandaşlarla muhabbet etti.

İlçe merkezinde son olarak İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Taşyapan, daha sonra jandarmaya ait Bebleşin Kalekolu'na geçti. Buradaki temaslarının ardından Gürpınar ilçesindeki Hoşap Kalesi'ne çıkan Vali Taşyapan, kaleyi gezdikten sonra yol üzerindeki esnafı ziyaret ederek kendileriyle çay içip sohbet etti. Vali İbrahim Taşyapan, dönüş yolunda son olarak Güzelsu Jandarma Karakolu'nu da ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Haber Ara