Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

VakıfBank kartlı ödeme sistemlerinin güvenliği tescillendi

VakıfBank kartlı ödeme sistemlerinin güvenliği tescillendi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-15 12:34:33

VakıfBank kartlı ödeme sistemlerinin güvenliği tescillendi
VakıfBank, kartlı ödeme sistemlerinde dünyanın en önemli güvenlik standardı olarak kabul edilen Kartlı Ödeme Endüstrisi Veri Güvenliği Standartları (PCI DSS) sertifikasını almaya hak kazandı.

VakıfBank açıklamasına göre, 12 ayrı kategoride 200 üzerindeki kontrolden oluşan PCI DSS standartlarında tüm süreçleri başarıyla tamamlayarak temel bankacılıktan kartlı ödeme sistemlerine kadar geniş bir yelpazedeki servisleri için "PCI Veri Güvenliği Standardı" sertifikasını alan VakıfBank, Türkiye'de bu belgeyi alan ilk banka oldu.

Müşteri bilgilerinin güvenliğini sağlamak için standartta belirtilen tüm gereksinimleri karşılayarak bu belgeyi almaya hak kazanan VakıfBank, banka kanalları üzerinden kredi kartı verisi ileten, işleyen ve depolayan tüm sistemlerinin uluslararası güvenlik normlarına uygunluğunu tescillemiş oldu.

PCI Veri Güvenliği Standardı belgesiyle VakıfBank'ın müşteri bilgileri, uluslararası standartlardaki en iyi uygulama örnekleri baz alınarak oluşturulan bilgi güvenlik yönetim sistemiyle korunmuş oluyor.

Haber Ara