Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Ürdün'de 4. Ortadoğu İç Güvenlik Konferansı

Ürdün'de 4. Ortadoğu İç Güvenlik Konferansı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-06 22:49:15

Ürdün'de 4. Ortadoğu İç Güvenlik Konferansı
Dünyadan pek çok ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen 4. Ortadoğu İç Güvenlik Konferansı, Ürdün'ün başkenti Amman'da başladı.

Güvenlik araştırmaları alanında hizmet veren FLEMING GULF kurumunun işbirliğiyle düzenlenen konferansta konuşan Ürdün İçişleri Bakanı Selame Hammad, bölgede yaşanan kaos ortamında Ürdün'ü istikrara kavuşturan unsurun, uyguladığı iç güvenlik politikaları ile 2011 yılında yapılan siyasi reformlar ve bu bağlamda Ürdün anayasasının üçte birinde düzenlemeye gidilmesi olduğunu söyledi.

Hammad, dünyanın farklı ülkelerinden terörle mücadele ve sınırların muhafazası alanında uzman şahsiyetlerin konferansa katılmasının, sınırlarda yaşanan güvenlik sorunu, silah ve uyuşturucu kaçakçılığı ve terör örgütlerine ait sapkın ideolojik düşüncelerin yaygınlaşması gibi yeni tehlikelerle mücadele imkanı sunduğunu kaydetti.

Mısır, Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), ABD, İngiltere, Fransa ve Avusturya'dan güvenlik alanında uzmanlar ile BM Mülteciler Yüksek Komiserliği temsilcilerinin katıldığı konferans 3 gün sürecek. Konferansta terörle mücadele, sınır ötesi güvenlik sorunları, NATO ile Ürdün arasındaki ilişkilerin ele alınması planlanıyor.

Haber Ara