Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Ümraniye'de demokrasi nöbeti devam ediyor

Darbe girişiminin ardından tüm yurtta başlatılan demokrasi nöbeti Ümraniye'de de devam ediyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-26 08:15:57

Ümraniye'de demokrasi nöbeti devam ediyor
Darbe girişiminin ardından tüm yurtta başlatılan demokrasi nöbeti Ümraniye'de de devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm vatandaşları meydanlara çağırmasının ardından Ümraniye Meydanında da binlerce vatandaş demokrasi nöbeti için tekrar bir araya geldi. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, çok sayıda AK Parti Milletvekili ve ilçe protokolünden bir çok isim vatandaşları demokrasi nöbetinde yalnız bırakmadı.

"Ülkemin başka bir farkı var"

Başkan Hasan Can, yaptığı konuşmada, "Sadece bu memleketin çocuklarına değil hizaya getirilmek istenen bir buçuk milyarlık İslam dünyasının bağrına saplanmıştır. Ama muvaffak olamadılar. Muvaffak olamayacaklar. Dünyanın dört bir tarafında yöneticilere gafil davransa da bu zulme baş kaldıran dünyanın dört bir tarafındaki İslam diyarlarında Müslüman kardeşlerimizin şanlı direnişleri oluyor. Lakin ülkemin başka bir farkı var" dedi.

"Bugün burada şehitlerimizi yad ediyoruz" diyen Başkan Can, "Gazilerimize Rabbimizden şifa diliyoruz. Darbecilerin perişan etmeye çalıştığı bu memleketi yeniden ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Bu milleti hiç kimse mağlup edemez. Böyle bir imanla yürüyen insanları hiç kimse mağlup edemez. Rabbim şehitlerimize rahmet, gazilerimize de şifa eylesin" ifadelerini kullandı.

Başkan Can'ın konuşmasının ardından 15 Temmuz gecesinde şehit olan vatandaşlar için Kur'an-ı Kerim okundu. Öte yandan demokrasi nöbeti sabahın ilk dakikalarına kadar devam etti.

Haber Ara