Dolar

32,1941

Euro

35,0052

Altın

2.515,38

Bist

10.739,57

Uluslararası Demokrasi Günü

Uluslararası Demokrasi Günü

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-15 13:01:29

Uluslararası Demokrasi Günü
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, canlı ve istikrarlı demokrasilerde sivil toplumun, sosyal ilerleme ve ekonomik büyüme arasında katalizör görevi üstlendiğini söyledi.

Ban, 15 Eylül Uluslararası Demokrasi Günü vesilesiyle yayımladığı mesajında, demokrasinin, toplumun en korunmasız bölümü dahil olmak üzere farklı kesimlerin isteklerini temsil etmelerini sağladığını belirtti. Uluslararası toplumun bu günlerde yeni bir sürdürülebilir kalkınma gündemini belirlemeye çalıştığına dikkati çeken Ban, sivil toplumun rolünün her zamankinden daha büyük olduğunu ifade etti.

BM Genel Sekreteri, canlı ve istikrarlı demokrasilerde, hükümetler ve sivil toplumun birlikte ortak hedefler için çalışabildiğinin açıkça görüldüğünü belirterek, sivil toplumun, sosyal ilerleme ve ekonomik büyüme arasında katalizör görevi üstlendiğini kaydetti.

Dünya genelinde sivil toplumun özgür çalışma imkanının güç kaybettiğine, hatta yok olduğuna işaret eden Ban Ki-mun, çok sayıda hükümetin sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını ya da mali kaynak temin etmelerini kısıtlayacak kararlar aldığını bildirdi. Ban, bu nedenle bu yıl Uluslararası Demokrasi Günü'nün temasının sivil topluma alan açmak olarak belirlendiğini belirtti.

BM Genel Sekreteri, mesajını "Uluslararası Demokrasi Günü'nde gelin kalkınma ve sivil katılımın birlikte ilerleyebildiğini hatırlayalım. Kendinden emin olan ülkeler vatandaşlarına ülkelerinin kalkınmasında söz hakkı verir. BM herkes için demokratik ve çoğulcu bir gelecek için çalışmalarını sürdürürken, devletler ve sivil toplum, insanların arzuladığı geleceğin inşasında ortak hareket etmelidir" sözleriyle tamamladı.

Haber Ara