Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

'Uluslararası Afet ve Acil Tıp Kongresi' İstanbul'da yapılac

'Uluslararası Afet ve Acil Tıp Kongresi' İstanbul'da yapılacak

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-08 12:57:37

'Uluslararası Afet ve Acil Tıp Kongresi' İstanbul'da yapılac
Herkes İçin Acil Sağlık Derneği tarafından düzenlenen "Uluslararası Afet ve Acil Tıp Kongresi", 26 - 29 Kasım'da İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, İstanbul The Green Park Pendik Hotel ile Convention Center'da yapılacak kongrede, dünyanın farklı ülkelerinden gelecek afet uzmanları, "acil tıp", "afet tıbbı ve yönetimi" ile "ilk yardım" konularında fikir alışverişinde bulunacak. Kongrede, afetlerin insanlar üzerindeki etkileri ve afetler hakkında neler yapılacağı konuları üzerinde de durulacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Herkes İçin Acil Sağlık Derneği Genel Başkanı ve Kongre Başkanı Dr. Ülkümen Rodoplu, afetlerin insanlar üzerinde nasıl bir etki bıraktığına dikkati çekti.

Rodoplu, afetlerin insanlara tecrübeler kazandırdığını aktararak, "Afetler, ister doğal, isterse insan eliyle gerçekleşmiş olsun, yüzyıllar boyunca insanların yaşamını etki altına almıştır. Deprem, sel, hortum, toprak kayması gibi doğal afetlerin yanı sıra kazalar, savaşlar, göçler, maden kazaları gibi insan eliyle gerçekleşen afetlerin yaşantımızı nasıl etkilediğini biliyoruz. Dünyanın dört bir yanında ortaya çıkan afetler ve etkileri üzerine deneyimlerimiz var. Bu deneyimleri paylaştığımızda, afetlerle daha kolay baş edebiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

Ülkümen Rodoplu, İstanbul'a dünyanın farklı yerlerinden gelecek uzmanların deneyimlerine önem verdiklerini, el ele verilerek afet hasarlarının en aza indirilebileceğini kaydetti.

Kongre hakkında detaylı bilgi ve bilimsel programa, "www.afetveaciltip2015.org" web adresinden ulaşılabilecek.

Haber Ara