Dolar

32,7214

Euro

35,0436

Altın

2.447,68

Bist

10.471,32

Ukrayna'nın gündemden düşmesi Litvanya'yı endişelendiriyor

Ukrayna'nın gündemden düşmesi Litvanya'yı endişelendiriyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-20 03:03:13

Ukrayna'nın gündemden düşmesi Litvanya'yı endişelendiriyor
Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius, Avrupa'daki terör saldırıları yüzünden Ukrayna meselesinin gündemden düşme eğiliminde olduğunu ileri sürerek, "Ukrayna ve orada çatışma çıkartan güçler asla dikkatten düşmemeli" dedi.

Litvanya resmi haber ajansı BNS, Başkent Vilnius'taki bir üniversitede dış politikayla ilgili toplantıya katılan Linkevicius'un Rusya-AB ilişkilerine ilişkin görüşlerine yer verdi.

Paris'teki terör saldırılarının ardından Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e mektup yazdığını belirten Litvanyalı Bakan, "Bunu açık ve net eleştiriyorum. Biz de Rusya ile iyi ilişkiler istiyoruz. Ancak arzu ile niyet işbirliği göstermelidir. Rusya bugün aslında ne Ukrayna'da ne de 250 bin kişinin vurulduğu ve kimyasal silahın kullanıldığı Suriye'de ortağımızdır. Moskova, adeta Esad rejimi ile koalisyona girdi" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Juncker'in Putin'e, "Rusya, AB'nin yararlı bir ortağı olacağı" vaadinin AB'nin pozisyonu değil kendi kişisel görüşü olduğunu belirten Linkevicius, AB'nın yetkilisinden Avrupa'yı bölecek değil, birleştirecek bir görüşü duymak istediğini kaydetti.

Teröristin iyisinin ve kötüsünün olmadığını belirten Linas Linkevicius, "Her sorunu ayrı değerlendirmek gerekir. Bir kriz diğer bir kriz pahasına çözülmemeli. Avrupa'da terör saldırıları yüzünden Ukrayna ve orada çatışma çıkartan güçler, asla dikkatten düşmemeli" diye konuştu.

Haber Ara