Dolar

32,3063

Euro

34,8058

Altın

2.404,56

Bist

10.276,88

TÜRKLİM Yönetim Kurulu Toplantısı

TÜRKLİM Yönetim Kurulu Toplantısı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-06 14:34:23

TÜRKLİM Yönetim Kurulu Toplantısı
Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM) Genel Sekreteri İrfan Bilgin, Türkiye'deki yüklenen, boşaltılan konteynerin yüzde 90'ının dernek üyeleri tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

TÜRKLİM Yönetim Kurulu toplantısı için Tekirdağ'a gelen dernek üyeleri, Asyaport Limanı yetkilileri ile valiliği ve belediyeyi ziyaret etti. Dernek üyeleri, daha sonra limanı gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Bilgin, Yönetim Kurulu toplantısı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, prensip olarak, bu toplantıları İstanbul dışındaki üye limanlarda gerçekleştirdiklerini söyledi.

Hopa'dan İskenderun'a kadar özel sektör limanlarının 60'ının üye olduğu derneğin Türkiye ekonomisine büyük katkısı olduğunu ifade eden Bilgin, "Türkiye'deki yüklenen, boşaltılan konteynerin yüzde 90'ı TÜRKLİM üyeleri tarafından gerçekleştiriliyor. Dernek üyelerimizin Türkiye ekonomisindeki yeri çok önemlidir" dedi.

Bilgin derneğin, liman çalışanlarının sertifikalandırılması ve meslek standartlarının hazırlanmasında da büyük rolü olduğunu anlattı.

Asyaport İşletme Müdürü Kadir Uzun da TÜRKLİM'i Asyaport Limanı'nda misafir etmekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Uzun, Asyaport'un işletme aşamasına geçmesine çok kısa süre kaldığını ifade ederek, "Asyaport olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan liman işletim belgemizi aldık. İlk gemimizi 6 Temmuz'da yanaştırmış olacağız. Asyaport artık liman kimliği kazanmış, çok kısa süre içerisinde operasyona başlayacak bir liman" ifadelerini kullandı.

Açıklamaların ardından TÜRKLİM Yönetim Kurulu Toplantısı, basına kapalı yapıldı.

Haber Ara