Dolar

32,2265

Euro

35,0556

Altın

2.509,19

Bist

10.643,58

'Türkiye, tekstil makinesi üretiminde de iddialı'

'Türkiye, tekstil makinesi üretiminde de iddialı'

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-19 17:32:57

'Türkiye, tekstil makinesi üretiminde de iddialı'
Has Group Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Hasbay, dünyanın en büyük tekstil ve hazır giyim oyuncularından Türkiye'nin sektörün makinelerinin üretiminde de iddialı olduğunu bildirdi.

İtalya Milano'da 12 Kasım'da başlayan ve bugün sona erecek "Uluslararası Tekstil ve Konfeksiyon Makineleri Fuarı" (ITMA) hakkında yazılı açıklama yapan Hasbay, Türk tekstil makine üreticilerinin moda sektörünün başkenti Milano'ya çıkarma yaptığını aktardı.

Hasbay, 4 yılda bir Avrupa şehirlerinden birinde düzenlenen ITMA Fuarı'nın tekstil makine sektörünün en büyük ve önemli fuarı olarak kabul edildiği bilgisini vererek, fuara katılım yapan tüm firmaların bu süre içerisinde en son teknoloji ürünlerini sergileme imkanı bulduğunu anlattı.

Genelde sıcak satıştan ziyade iş bağlantılarının kurulmasında imkan sağlayan fuarın bir önceki organizasyonunun İspanya'da gerçekleştiğini hatırlatarak, bu yıl Milano'da gerçekleşen etkinliğe Türkiye'den 120'ye yakın firmanın katıldığını bildirdi.

Hasbay, katılımcılar arasında olan Has Group'un fuarda en büyük stant alanlarından birine sahip olduğunu belirterek, ram makinesinin kalbi olarak bilinen raylı zincir sistemini tamamen yeni nesil bir dikey ray sistemi geliştirerek tasarımladıklarını ve bunu fuara taşıdıklarını ifade etti.

Fuarda sergiledikleri "buharlama makinesi"nin yanı sıra diğer makinelerde de bahseden Hasbay, "Türk tekstil makine üreticileri moda sektörünün başkenti Milano'ya çıkarma yaptı. Amacımız, Avrupalılarla boy ölçüşebilecek durumda olduğumuzu göstermek. Dünyanın en büyük tekstil ve hazır giyim oyuncularından Türkiye, sektör makinelerinin üretiminde de iddialı" ifadelerini kullandı.

Haber Ara