Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Türkiye-Özbekistan arasında sağlık alanında iş birliği

İki ülke arasında imzalanan anlaşma, sağlık ve sağlık turizmi alanlarında iş birliğinin geliştirilmesini amaçlıyor

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-25 21:01:31

Türkiye-Özbekistan arasında sağlık alanında iş birliği
Türkiye Cumhuriyeti ile Özbekistan Cumhuriyeti arasında sağlık alanında iş birliğine dair mutabakat muhtırası imzalandı.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye ve Özbekistan arasında sağlık ve sağlık turizmi alanlarında iş birliğinin geliştirilmesinin amaçlandığı anlaşma metnini, Türkiye adına Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Özbekistan adına ise Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov imzaladı.

Anlaşma kapsamında taraflar, "Bulaşıcı olmayan hastalıklarla mücadele ve çevre sağlığının korunması, sağlıklı yaşam eğitimi ve geliştirilmesi, acil sağlık hizmetleri ve afet yönetimi, hematoloji ve organ-doku nakli, ilaç ve tıbbi cihazlar, sağlık sisteminin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi, sağlık turizminin geliştirilmesi için iş birliği, ortak sağlık haftalarının düzenlenmesi ve sağlık alanındaki yatırımlarda kamu-özel ortaklığı modeli" konularında tecrübe paylaşımı ve iş birliğinde bulunacak.

İmzalandığı tarihte yürürlüğe giren iş birliği anlaşması 5 yıl devam edecek.

Açıklamada, söz konusu mutabakat muhtırasına Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Özbekistan Cumhuriyeti Hükümeti arasında 18 Kasım 1997 tarihinde imzalanan sağlık ve tıp alanındaki iş birliği anlaşmasının kaynaklık ettiği kaydedildi.

Haber Ara