Dolar

32,5015

Euro

34,9095

Altın

2.433,84

Bist

9.915,62

Türkiye'nin Özel Temsilcisi İşler Libya'da

Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Suveyhili, Türkiye'nin Libya müzakere sürecindeki destekleyici rolünü takdir etti

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-09 23:55:15

Türkiye'nin Özel Temsilcisi İşler Libya'da
Türkiye'nin Libya Özel Temsilcisi ve AK Parti Ankara milletvekili Emrullah İşler, Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Abdurrahman Suveyhili ile Trablus'ta görüştü.

Devlet Yüksek Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İşler, Libya ziyareti kapsamında Suveyhili ile Trablus'taki ofisinde bir araya geldi.

Suveyhili, görüşmede, iki yıl önce Suheyrat'ta imzalanan Libya Siyasi Anlaşması'nda düzenlemeye gidilmesinin hedeflenen son nokta olmadığını, bunun siyasi bölünmeyi sona erdirmek için şartların öngördüğü zaruri bir araç olduğunu ifade etti.

Tobruk'taki Temsilciler Meclisi ile Devlet Yüksek Konseyi arasındaki müzakerelerin ülkenin yaşadığı krizden en kısa sürede çıkılması için tek yol olduğunu söyleyen Suveyhili, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) eylem planına göre Tunus'ta yürütülen Libya müzakere sürecindeki destekleyici rolünü takdir etti.

Suveyhili, daha önce yaptığı açıklamada, Tunus'ta yürütülen müzakerelerde 2015'te imzalanan Suheyrat Anlaşması'na dair sınırlı değişikliklerin görüşüldüğünü belirtmişti.

BM Libya Özel Temsilcisi Gassan Selame, geçen ay New York'ta yapılan 72. BM Genel Kurulu çalışmaları sırasında Libya'daki krize çözüm arayışları kapsamında üç aşamalı bir eylem planı önermişti.

Trablus'a bugün gelen İşler, daha önce de Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac'la görüşmüştü. İşler, bu görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Libya'da siyasi çözüm için Selame'nin sunduğu eylem planını desteklediğini bildirmişti.

Haber Ara