Dolar

32,7815

Euro

35,0444

Altın

2.450,54

Bist

10.471,32

Turkiye'nin Beyrut Buyukelciligi Turkmen hastanin goz ameli

Turkiye'nin Beyrut Buyukelciligi Turkmen hastanin goz ameliyatini ustlendi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-28 16:39:54

Turkiye'nin Beyrut Buyukelciligi Turkmen hastanin goz ameli
Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Lübnan'a sığınan ve sağ gözünde görme kaybı olan Suriyeli Türkmen hastanın göz ameliyatını üstlendi.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği, sağ gözünü kaybetme riski taşıyan Suriyeli Türkmen mülteci Hannudi Ömer Süleyman'ın Beyrut'taki özel bir göz hastanesinde ameliyat edilmesini ve tedavi altına alınmasını sağladı.

Suriye'deki iç savaş nedeniyle 2012 yılında Halep'teki köyünden Lübnan'a sığınan Süleyman'ın sağ gözünü kaybetme riski taşıdığı öğrenildikten sonra büyükelçiliğin duruma müdahale ettiği bildirildi.

Süleyman, AA'ya yaptığı açıklamada sağ gözünden ameliyat olduğunu ve birkaç gün içinde ameliyatın sonucunun belli olacağını belirterek, büyükelçi Çağatay Erciyes nezdinde Türkiye'ye teşekkür etti.

Öte yandan büyükelçi Çağatay Erciyes, tedavi ve ameliyat masrafları büyükelçilik tarafından karşılanan Suriyeli Türkmen mülteci Süleyman'ı hastanede ziyaret ederek durumu hakkında bilgi aldı.

Büyükelçilikten yapılan açıklamada, "Lübnan'daki Suriyeli mültecilere ve özellikle Suriyeli Türkmenlere yapılan yardımlar çerçevesinde, acil tıbbi yardıma ya da müdahaleye ihtiyaç duyan, ancak mali durumu buna elvermeyen mültecilere de dönem dönem yardımda bulunulmaktadır" ifadesine yer verildi.

Haber Ara