Dolar

32,7487

Euro

35,0326

Altın

2.441,33

Bist

10.471,32

Türkiye Gençlik Kulübü Federasyonu Kongresi

Türkiye Gençlik Kulübü Federasyonu Kongresi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-16 21:41:07

Türkiye Gençlik Kulübü Federasyonu Kongresi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçmişte yapılan hataların, bu millete, ülkeye çok ağır bedeller ödettirdiğini belirterek, "Gençler, bu bedellerin tekrar tekrar ödenmesine, millete yeniden ağır faturalar çıkartılmasına biz razı olamayız" dedi.

Erdoğan, Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen Türkiye Gençlik Kulübü Federasyonu Kongresin'nde yaptığı konuşmada, gençlere, kendilerini her alanda geliştirerek tarihi misyona hazırlamaları gerektiğini söyledi.

Karşısında Selçuklu'nun, Osmanlı'nın torunlarını, dinamik bir Cumhuriyet neslini gördüğü için gururlu olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bu ülkede geçmişte yapılan hatalar, milletimize de ülkemize de çok ağır bedeller ödetti. Gençler, bu bedellerin tekrar tekrar ödenmesine, millete yeniden ağır faturalar çıkartılmasına biz razı olamayız. İşte onun için biz 'Zaman bendedir ve mekan bana emanettir' diyen bir gençlik istiyoruz" diye konuştu.

En büyük yatırımı yeni nesillere ve gençlere yaptıklarını anlatan Erdoğan, iyi eğitim almış, altyapıya kavuşmuş bilgi ve hikmet ile donanmış bir gençlik için tüm imkanları seferber ettiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En önemlisi de milli, manevi değerlerine sahip çıkan, onları yaşatan, geleceği, geçmişinden aldığı güç, gurur ve ilhamla şekillendiren bir gençlik tasavvur ediyoruz" dedi.

Gençlere Mehmet Akif Ersoy'un "Atiyi karanlık görerek azmi bırakmak, alçak bir ölüm varsa, eminim, budur ancak. Yeis öyle bataktır ki düşersen boğulursun. Ümide sarıl sımsıkı, seyret ne olursun! Azmiyle, ümidiyle yaşar hep yaşayanlar. Me'yus olanın ruhunu, vicdanım bağlar. Sahipsiz olan memleketin batması haktır. Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır" dizeleriyle seslenen Erdoğan, gençlerin bu vatana, memlekete sahip çıkacaklarını ve 2023 hedeflerine sımsıkı sarılıp, var güçleriyle onları gerçekleştirmek için çabalayacaklarını belirtti.

Erdoğan, bugün saat 21.30'da canlı olarak gerçekleştirilecek TRT ortak yayınında tüm milletiyle beraber olacağını dile getirerek, tüm gençleri ve vatandaşları ekranlara davet etti.

Gençlere inandığını ve sonsuz derecede güvendiğini dile getiren Erdoğan, "2023'te inşallah hep birlikte farklı bir Türkiye'yi inşa edeceğiz" diye konuştu.

Bu toprakları vatan olarak bırakan tüm şehitleri rahmetle, minnetle anan Erdoğan, aziz hatıraları önünde hürmetle eğildiğini ifade etti.

- Kongreden notlar

Beştepe Millet Cami İmam Hatibi Mehmet Bilir'in Kuran tilavetiyle başlayan kongrede, salona giremeyen vatandaşlar için salon bahçesinde kurulan dev ekrandan kongredeki konuşmalar yayınlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Arena'ya gelişinde kongre salonunu dolaşarak vatandaşları selamladı. Erdoğan'ın yerini almasının ardından şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunması sırasında tribünde dev Türk bayrağı açıldı.

Kongre salonunda bulunan vatandaşların bazılarının terör saldırılarında şehit olan asker ve polislerin fotoğraflarının yer aldığı tişörtleri giydiği görüldü. Salonda "Aşk ile umut ile irade ile azim ile sevda ile dava ile bu gençlik tarih yazacak", şeklindeki pankart ile vatandaşların da "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Şehidim hakkını helal et bize", "Kahrolsun PKK", "Osmanlı Torunu Tayyip Erdoğan" sloganları dikkati çekti.

Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Orman ve Su İşleri Başkanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Türkiye Gençlik Kulübü Federasyonu Genel Başkanı Osman Gökçek de kongre salonunda hazır bulundu.

(Bitti)

Haber Ara